2022. Január 27. Csütörtök  Angelika

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Toxikoma közönségtalálkozó az Otthon moziban

Teltház várta az Otthon moziban Herendi Gábort, aki legújabb, Toxikoma című filmjének bemutatójára érkezett. A vetítést követő közönségtalálkozó után már csak egy kérdés maradt: mikor vetítik újra a filmet?

Herendi Gábor a Valami Amerika három része; a Magyar vándor és a Kincsem után nagyon kemény témához nyúlt. Új filmje a népszerű színész, Szabó Győző életének pokoli időszakát dolgozza fel, drogfüggőségtől a tisztulásig. Az egykori heroinista művész Toxikoma címmel írta meg önéletrajzi könyvét, Herendi pedig ugyanezzel a címmel készített belőle filmet. Az alkotást szerda este vetítette az Otthon mozi, az eseményen részt vett a rendező is. A közönség hatalmassal tapssal fogadta a filmkészítőt, aki az előadás után minden kérdésre válaszolt. Fény derült a forgatással kapcsolatos kulisszatitkokra, és mindenki megoszthatta élményeit, érzéseit. Kiderült az is, hogyan segítette a színészek munkáját Szabó Győző és Csernus Imre pszichiáter, akik a valóságban is megvívták a vásznon megelevenedő csatájukat.

A Toxikoma után az Otthon moziban folytatódik az események sora: szeptember 24-én, pénteken jön Tolvaly Ferenc rendező és a Szent Ignác útja, 29-én pedig a Mentés Másképp című film alkotói lesznek a filmszínház vendégei.

 

 

Élő adás