2022. Május 20. Péntek  Bernát, Felícia

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

In memoriam Toókos György

Életének 78. évében, 2022. május 19-én súlyos betegségben, váratlanul elhunyt Toókos György nyugdíjas kézilabdaedző, sportvezető. A sport és a családja töltötte ki szinte minden idejét. A húsvétot és az egy héttel ezelőtti születésnapját is szeretteivel ünnepelte. Halálával egy csendben, háttérben munkálkodó, igazi sportbarátot, szerető férjet, édesapát és nagyapát veszítettünk el, aki hiányozni fog mind a kecskemétieknek, mind a szegedieknek.

2022.05.19. 22:02

Kigyulladt egy ház Kecskeméten - Jelenleg is zajlik az oltás

Tűz ütött ki egy Máriahegyen lévő családi házban, a kétszintes épület tetőszerkezetének mintegy 60 százaléka ég. A kecskeméti tűzoltók jelenleg is nagy erőkkel oltják a lángokat. 

 

2022.05.19. 21:10

A földön kell maradnunk

Szerdán parádés játékkal sikerült meglepni a Szolnokot a Tiszaligetben, és megérdemelt győzelemmel a pályaelőnyét is elvette a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét az Olajbányásznak. Forray Gábor vezetőedző szerint a földön kell maradniuk, és végezni tovább a munkát ugyanolyan elszántsággal és intenzitással, ahogy eddig is tették.

2022.05.19. 19:40

Rangos díjakról is döntöttek a közgyűlésen

Zárt ülésen döntöttek a képviselők a mai közgyűlésen a legfontosabb városi elismerésekről. Kozák Polettnek, a Kecskeméti Médiacentrum ügyvezető-főszerkesztőjének Tóth László-díjat adományozott a testület.

2022.05.19. 19:20

Nemzetközi hegesztési konferenciának ad otthont az egyetem - Videóval

Kecskemét ad otthont a XXXI. Nemzetközi Hegesztési Konferenciának. A háromnapos eseményt a Neumann János Egyetem Campusában tartják, ahol előadásokkal és díjakkal is készültek a szervezők.

2022.05.19. 17:32

Döntöttek a város díjazottjairól

A mai (csütörtöki) közgyűlésen zárt ülésen döntöttek a képviselők Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának díjazottjairól, akik a város fejlődésében, értékeinek megőrzésében, átörökítésében és gyarapításában kimagasló, példamutató tevékenységet végeznek. 

2022.05.19. 16:04

Értékesítik a Rudolf laktanya központi épületeit

A mai közgyűlésen egyhangúlag megszavazták a Rudolf laktanya területének középpontjában álló épületek értékesítését. Megújulhat tehát az egykori istálló, lovarda és fogdaépület, melyek a tervek szerint kulturális és szabadidős tevékenységeknek adnak otthont a jövőben.

2022.05.19. 15:33

Drágábban csobbanhatunk: a felelős gazdálkodás érdekében emelkednek a fürdő árai - Videóval

Hét év után emelkedik a Kecskeméti Fürdő, valamint a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark belépőjegyeinek ára – erről is döntöttek a képviselők a közgyűlésen. Az árkorrekcióra azért volt szükség, mert az elmúlt években a fenntartási költségek nagymértékben megnőttek. Ráadásul jelenleg csupán a harmadát téríti meg egy jeggyel a vendég a ráeső bekerülési költségnek.

2022.05.19. 15:16

Átszervezték az óvodai csoportokat a gyermeklétszám csökkenése miatt - Videóval

A belvárosi óvodákban tapasztalható gyermeklétszám csökkenése miatt szükség volt Kecskeméten az ellátórendszer átszervezésére. Mindezt Engert Jakabné alpolgármester mondta a közgyűlés elé került előterjesztés indoklásában. Az ülésen elhangzottak szerint a csökkenő tendencia legalább két évig marad még, sőt ezzel párhuzamosan a nyugdíjba vonuló óvodapedagógusok pótlása is nehéz lesz.   

2022.05.19. 14:17

Családi nap lesz Kiskertvárosban

Szeretettel várnak kicsiket és nagyokat a Kiskertvárosi Családi Napra május 21én 10 órától a Zöldike utcába.

2022.05.19. 13:59

Élő adás