2021. Július 23. Péntek  Lenke

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

XIII. Helyi Termék Ünnep - Hungarikum Fesztivál Kecskemét Főterén

Kecskemét város főterén kerül megrendezésre a XIII. Helyi Termék Ünnep - Hungarikum Fesztivál a XV. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) társrendezvényeként az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében augusztus 12-15. között.

2021.07.23. 13:17

Forgalomterelés a „Repülős Körforgalom” lezárása miatt

Vasárnap több órára lezárják Kecskeméten a repülős körforgalmat, előre nem tervezett karbantartás miatt. A munkálatok miatt megváltozik a 4A jelzésű autóbuszjárat útvonala is. 

2021.07.23. 12:30

Befejeződött a Zrínyi Ilona Általános Iskola energetikai korszerűsítése

Lezárult a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola energetikai korszerűsítése. A fejlesztés az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, valamint hazai társfinanszírozással a Széchenyi 2020 programnak köszönhetően valósulhatott meg. A projekt kivitelezésére Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata TOP-os forrásból 292 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert.

2021.07.23. 09:10

Régészeti érdekességek Soltról – Wilhelm Gábor előadása a Wojtyla Házban

Solt 11. századig visszavezethető története és egy őskőkori település emléke is feltárul a régészek előtt 2020 nyarán, a belvárosban zajló építkezésen - tájékoztatta Wilhelm Gábor ásatásvezető a Wojtyla Barátság Központ gondozottjait csütörtök délelőtt, a Wojtyla Akadémia programsorozat keretében. 

2021.07.23. 07:31

A majsai kistérségbe látogattak a Wojtyla Ház rászorultjai

Szank és Kiskunmajsa történelmi érdekességeit, kulturális kincseit fedezték fel, ráadásul fürdőztek is a Wojtyla Barátság Központ nyugdíjasklubjának tagjai minap a Wojtyla Ház és a Porta Egyesület szervezésében. Az utazás során Tóth Endre, a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársa szolgált idegenvezetőként. 

2021.07.22. 19:51

Éjfélig tart a Ponthatárváró Buli a Domb Beachen

Semmi nem gátolhatta meg Kecskeméten, hogy méltóképpen elbúcsúztathassák a 2020/21-es tanévet a diákok. Idén egy egész napos Városi Diákvetélkedő – Ponthatárváró Buli várja egészen 24 óráig a fiatalokat a Benkó Zoltán Szabadidő Központban. A kecskeméti önkormányzat HI Kecskemét csoportja a Neumann János Egyetemmel szorosan együttműködve vadonatúj helyszínen, a Domb Beach köré szervezve várja a tanulókat.

2021.07.22. 18:26

„Szakmakóstoló” gyerekeknek

Virágkötészet, gyógynövény-ismeret, gyümölcs- és zöldségtermesztés. Ezek világába mind-mind betekintést nyertek azok az általános iskolások, akik jelentkeztek a „Szakmakóstoló” programra. A nyári pályaorientációs eseménysorozatot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara hívta életre a felső tagozatos diákok számára, a rendezvényt a kecskeméti Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Technikum és Szakképző Iskolában tartják ezen a héten.

2021.07.22. 16:21

Varázstáska: idén is segíthetjük a rászoruló családok iskolakezdését

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata civil szervezetekkel karöltve idén is megszervezi a „Varázstáska” jótékonysági tanszergyűjtő akciót a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került családok megsegítésére. Július 26-a és augusztus 25-e között hat gyűjtőponton várják az adományokat, a gyűjtésben a KESI növendékei is aktív szerepet vállalnak. Az akció részleteiről sajtótájékoztató keretében számoltak be a szervezők csütörtökön délelőtt a Malom Központban.

2021.07.22. 11:56

A Hegedűs-házaspár célkeresztjében a család és a sport áll

A sport szeretete, egymás megbecsülése széttéphetetlen kötést jelent a kosárlabdázó Hegedűs-házaspár életében. Gergely Budapestről, Vivien Kiskunfélegyházáról érkezett a hírös városba, ahol egymásra találtak. Sok házaspár életében a meglátni és megszeretni egy pillanat műve, esetükben azonban nem így történt, mert három évvel találkozásuk után találtak egymásra. Mindketten aktív játékosként is Kecskeméten játszottak, majd egy veszprémi és oroszlányi kitérő után már edzőként tértek vissza Kecskemétre.

2021.07.22. 10:42

Több száz édesanyát köszöntenek a Szoptatás Világnapján Kecskeméten

Egy év kihagyás után az idei évben, ismét megrendezik Kecskemét legnagyobb baba-mama rendezvényét, a Szoptatás Világnapját. A kecskeméti védőnők a saját körzetükben keresték fel és hívták meg a 2020-ban született gyermekek anyukáit, akik legalább 6 hónapos korig anyatejjel táplálták gyermeküket. Előzetesen közel 300 édesanya jelezte, hogy részt fog venni a rendezvényen, őket köszöntik egy kis ajándékkal, előadásokkal, kiállítókkal július 30-án, pénteken.

2021.07.22. 07:18

Élő adás