2020. Február 23.   Alfréd

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

„Az igazság arcai - a jog és a bíróság színesben” rajzpályázat iskolásoknak

Gyermekrajzpályázatot hirdet két kategóriában "Az igazság arcai - a jog és a bíróság színesben" címmel 11 törvényszék, köztük a Kecskeméti Törvényszék is a Zoom Egyesülettel, és az Országos Bírósági Hivatallal együttműködve.

A rajzpályázat célja, A pályázat célja, a jogi tudatosság elősegítése, jogi érzékenyítés a felnövekvő generációk körében, az adott korosztály igazságszolgáltatással kapcsolatos szemléletének megismerése, továbbá hangsúlyozni az egészséges, valamint a fogyatékkal élő, vagy tartósan beteg gyermekek közötti kommunikáció fontosságát, a pályázati együttműködésből eredő kapcsolatok kialakításának lehetőségét.

A pályázatra általános- és középiskolai oktatási, illetve speciális intézmények, szervezetek közösen jelentkezhetnek, azaz egy-egy pályázatot több intézmény együttműködve nyújthat be, de fontos, hogy az együtt pályázók közül legalább egy speciális nevelési-oktatási intézmény, szervezet legyen.

A pályaműveket március 15-től lehet benyújtani április 15-éig. A pályaművekből a törvényszék május 17-től kiállítást is rendez. Az általános iskolai korosztályból 10, a középiskolás korosztályból 5 – a zsűri által kiemelt – pályamű kerül díjazásra, egyenként 10-10.000,- forintértékű tárgyjutalommal. Ezt meghaladóan további 50.000,- forint értékű tárgyjutalom kerül kiosztásra azon két intézmény között (általános vagy középiskola és speciális intézmény), ahonnan a legtöbb érvényes pályázatot nyújtják be.

A felhívás itt olvasható.

A pályázat részleteiről a Kecskeméti Törvényszék honlapján (www.kecskemetit.birosag.hu) is tájékozódhatnak az érdeklődök. 

 

Élő adás