2018. Október 18. Csütörtök  Lukács

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Semmelweis-napi ünnepség a Városházán

A magyar orvostudomány legnagyobb nemzetközi tekintélyű orvosára emlékeztek az egészségügy dolgozói. A Semmelweis-nap alkalmából rendezett ünnepségen dr. Nagy Anikó, egészségügyért felelős államtitkár díjakat és miniszteri elismerő okleveleket adott a Bács-Kiskun Megyei kórház dolgozóinak a Városháza dísztermében.

A 200 évvel ezelőtt született Semmelweis Ignácra emlékeztek ünnepi műsorukkal a Bács-Kiskun Megyei Kórház dolgozói. Az egészségügyi dolgozók legnagyobb ünnepén a magyar orvostudomány nemzetközileg legelismertebb orvosa előtt tisztelegtek. Az ünnepségen dr. Nagy Anikó egészségügyért felelős államtitkár mondott köszöntőt a jeles nap alkalmából.

- Semmelweis szellemisége, a megindító műsor után talán még jobban a szívekbe rögzült a mai napon. De ez a szellemiség az egész világon elterjedt, és egy olyan méltó és nagyon erős örökséget hordoz, amit nekünk, magyar egészségügynek a továbbiakban is tovább kell vinnünk - mondta dr. Nagy Anikó.

Az előadásban a Kecskeméti Katona József Színház színművészeinek segítségével keltették életre Semmelweis felfedezésének történetét. Az anyák megmentője szellemiségének emlékére minden évben elismerik az egészségügyben dolgozók kiváló munkáját. Idén dr. Erdélyi Rita, részlegvezető főorvos  és Kőrösi Gyuláné, gyógyszertári asszisztens vehette át az Emberi Erőforrások Minisztériuma elismerő oklevelét kiemelkedő és tartósan magas színvonalon végzett szolgálatáért. Az elismeréseket és díjakat dr. Nagy Anikó és dr. Svébis Mihály, a megyei kórház főigazgatója adta át.

- Egyet tudni kell: az egészségügyben dolgozók a nap 24 órájában vannak szolgálatban, és a fizetésük ma még azt nem mutatja, hogy milyen felelősségteljes munkát végeznek. Azok, akik kiemelkedően dolgoznak, és nagyon sokan vannak ilyenek az egészségügyben, azoknak időnként meg kell állni egy pillanatra, és meg kell, hogy kapják azt az elismerést, ami méltón megilleti őket- hangsúlyozta dr. Svébis Mihály.

Idén a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara dr. Svébis Mihálynak adományozta a Szent-Györgyi Albert Emlékérem és Jutalomdíj ezüst fokozatát a szegedi orvostanhallgatók gyakorlati oktatása támogatásában és fejlesztésében végzett kimagasló munkájáért. A főigazgató elmondta az elismerést valójában a kórház munkaközössége kapta, hiszen a megyei kórház csapata az ország egyik legjobbja.

A díjazottak névsorát itt lehet megtekinteni

Élő adás