2020. Október 24. Szombat  Salamon

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

1154 projekthez vár uniós forrást Bács-Kiskun megye 2021-2027 között - VIDEÓVAL

Az előző ciklushoz hasonlóan a következő uniós költségvetési időszakban is jelentős fejlesztésekre készül Bács-Kiskun megye. A 2021-2027-es időszak lehetőségeiről rendezett konferenciát pénteken a Hírös Agóra színháztermében a megyei önkormányzat. Rideg László a rendezvényen azt mondta, hogy az elmúlt időszakban 1154 projekt ötlet gyűlt össze, amelyek megvalósításához legalább 550 milliárdos forrásra lenne szükség.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat hét évvel ezelőtt, a korábbi uniós ciklus elején is a mostanihoz hasonló közös munka eredményeként állította össze a megye fejlesztési céljait. Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke szerint az együttműködés akkor meghozta a gyümölcsét, hiszen mintegy 600 fejlesztés tudott megvalósulni, 100 milliárd forint értékben.

Rideg László a 2021-2027-es időszak lehetőségeiről rendezett konferencián azt mondta, hogy a következő hétéves időszakra már 1154 projekt ötlet gyűlt össze, és ha az arányokat nézzük, akkor ezek megvalósításához mintegy 550 milliárd forintra lesz szükség.

A konferencián online módot tartott előadást Huszár Richárd, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fejlesztéspolitikai tervezésért és jogi ügyekért felelős helyettes államtitkára. Mint a szakember elmondta, a Széchenyi Terv Plusz keretében a következő hét éves ciklusban Magyarország számára 51.3 milliárd euró áll rendelkezésre. Ebből a kohéziós alap forrása 39,1 százalék.

Ez az a keret, amelynek felhasználásába, elköltésébe nagyobb beleszólása van az országnak. Mint az államtitkár a települési önkormányzatok képviselőinek elmondta, öt nagy terület kaphat majd uniós forrást a következő időszakban. Ezek a vállalkozásfejlesztés, a környezetvédelem, a közlekedés, a humán cél illetve az úgynevezett területi beavatkozások.  

A Kecskeméti Televízió híradójának tudósítása:

Kecskemét percről percre

Élő adás