2020. Október 24. Szombat  Salamon

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

160 milliós támogatást kapott a Deltaplast Kft. (videóval)

Összesen 7,6 milliárd forint értékben 37 vállalkozás nyert támogatást a Magyar Multi Programban. Az egyik sikeresen pályázó cég a kecskeméti Deltaplast Kft. volt, amely 160 milliós forráshoz jutott egy átfogó fejlesztéshez.

Hétfőn tartották a Magyar Multi Program oklevélátadó ünnepségét Budapesten. A rendezvényen György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára azt mondta, hogy közel 300 vállalkozás regisztrált a program első körében, közülük 104 felelt meg a szigorú belépési kritériumoknak és 87 menedzsmentinterjút folytattak le. Mint elhangzott, a támogatás intenzitása 45 százalékos, az átlagos projektérték 456 millió forint, az átlagos támogatás pedig 205 millió forint. A forrásból olyan vállalkozások kaptak támogatást, amelyek idővel nagy multicégekké fejlődhetnek.  

A program egyik résztvevője volt a teljesen magyar tulajdonú kecskeméti Deltaplast Kft., amely műanyag alkatrészeket gyárt a nagy autóipari cégek számára. A gyár egy nap alatt negyedmillió ilyen alkatrészt állít elő. Az átadó ünnepséget követően a cégvezető azt mondta, hogy a 160 milliós forrásból egy átfogó fejlesztési programot hajtanak végre.

– Csarnokot szeretnénk építeni, gépet vásárolni, az informatikai rendszerünket és a humánerőforrást fejleszteni, valamint vállalati kontrolling folyamatokat szeretnénk kiépíteni – nyilatkozta a közszolgálati televíziónak Csengery Zsolt ügyvezető igazgató.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Magyar Multi Program rendezvényén kiemelte, hogy a kezdeményezés keretében olyan vállalkozások jelentkezését várták, amelyek a jövőben akár nemzetközi nagyvállalattá fejlődve is tudnak kötődni Magyarországhoz, és magyar munkavállalókra alapozva tudnak hozzájárulni az adott térség felvirágoztatásához.

Kecskemét percről percre

Élő adás