2018. November 20. Kedd  Jolán

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

190 milliós kerékpárút-felújítás indul Kecskeméten

Még idén elindul öt kilométernyi kerékpárút felújítása Kecskeméten az 52-es főúttal párhuzamosan. A projekt összköltsége megközelíti a 190 millió forintot.

Hamarosan megújul az 52-es főút mellett évtizedekkel ezelőtt megépült kerékpárút, amely nagyon rossz állapotban van. Helyenként már az aszfaltburkolatot sem lehet látni.

Mivel a töredezett burkolat és a nyomvonalba benőtt bokrok miatt helyenként veszélyes a kerékpárút használata, a bicajok mellette egy saját csapást alakítottak már ki.  A jelenlegi állapotok azonban néhány hónap múlva megváltoznak, hiszen a bevásárló központtól kezdve mintegy 5 kilométernyi szakaszt felújít a közútkezelő.    

- Az autópálya csomóponttól az Izsák felé vezető út kezdetéig vettük át a kerékpárutat helyi önkormányzattól, ezt a szakaszt kívánjuk felújítani mintegy 190 millió forint becsült összeggel - mondta dr. Sztana Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója. – Teljes felújításról van szó, a beruházás közbeszerzése eljárása rövidesen indul.

Ez a szakasz még idén elkészül, a tervek között azonban szerepel még a Nagykőrös felé vezető szakasz rekonstrukciója is. Az a kerékpárút viszont már biztos, hogy csak jövő tavasszal lesz biztonságosabb.  

Élő adás