2020. Július 13. Hétfő  Jenő

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

20 kg marihuanát hozott be a kamionsofőr

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt vádat emelt egy szerb kamionsofőrrel szemben, aki a vezetőfülkében elrejtve 20 kg marihuanát hozott be az országba. A vámvizsgálaton lebukott, hiába próbálták őrölt kávéval elfedni a kábítószer jellegzetes szagát.

A vádirat szerint a kamionsofőrként dolgozó szerb férfi 2019. szeptember 11-én Szerbiában, Novi Sad egyik kávézójában megállapodott egy ismereten személlyel, hogy marihuanát tartalmazó csomagokat szállít Magyarországon keresztül Németországba. Terveik szerint a sofőrnek a kábítószert az egyik német autópálya kamionos pihenőhelyén kellett volna átadnia a csomagokért jelentkező személynek. A vádlott csomagonként 300,- euro fizetség ellenében vállalta a küldetést.

Két nap múlva a vádlott Novi Sadban, egy áruházi parkolóban átvett 3 darab, kábítószert tartalmazó csomagokkal teli utazótáskát, majd a kamionnal útnak indult. Az utazótáskákban összesen 20 csomag, nylonfóliával körbetekert kábítószer volt, amiket a férfi a kamion vezetőfülkéjében a párnájában, valamint a fekhely alatt, a gyárilag kialakított tárolórekeszekben és az oldalfalak borítása mögött rejtett el. Éjfél körül ért a magyar határra, ahol belépéskor csak egy személyes poggyászt jelentett be. Bár a lebukás elkerülése érdekében a csomagolás nylon rétegei közé darált kávét tettek, a vámvizsgálat során a rejtekhelyekről mind a 20 csomag kábítószer előkerült. A lefoglalt növényi törmelékek kábítószer tartalma meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, annak mintegy 1,7-szerese.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfit különösen jelentős mennyiégű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. Bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Élő adás