2020. Június 1. Hétfő  Tünde

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

40 éves a Lánchíd Utcai Óvoda

40. születésnapját ünnepli a Lánchíd Utcai Óvoda. A kerek évforduló alkalmából ünnepséget tartottak ma délelőtt az intézményben, amelyre a gyerekek és az óvónők is műsorral készültek.

Énekléssel és természetesen születésnapi tortával ünnepelték a Lánchíd Utcai óvoda 40 éves születésnapját ma (pénteken) délelőtt az intézményben.A széchenyivárosi lakótelep legnagyobb óvodája 1978-ban nyitott meg kapuit, jelenleg pedig több mint 200 kisgyermek jár az intézmény 8 csoportjába. Az ünnepségen részt vett Bogasov István, a városrész önkormányzati képviselője is.

- Nagyon örülök, hogy az én választókörzetemről van szó, és annak is nagyon örülök, hogy tényleg egy nagyon jó nevelői gárda van itt, akik összedolgoznak az iskolával, bölcsődével, és figyelemmel kísérik a gyerekek fejlődését - mondta a képviselő.

A születésnapi ünnepségre az óvónénik és a gyerekek is műsorral készültek. A katica csoport a Kiskondás című népmesét adta elő, a pillangó csoport pedig egy kis népi esküvőt játszott el.

- A gyerekek nagyon sokat készültek, egész héten arról szólt a napi program, hogy az óvoda 40 éves lett. Mert ugye nem csak egy kisgyereknek lehet születésnapja, hanem egy óvodának, egy épületnek is. Ezáltal a gyerekek sok-sok programon vettek részt, kis mesejátékokat tanultak be, műsorokkal készültek - mondta Kőváriné Kis Katalin, a Kálmán Lajos Óvoda intézményvezetője.

A intézmény 2013-tól a Széchenyivárosi Óvoda székhelyeként, 2015-től pedig a Kálmán Lajos Óvoda feladatellátási helyeként működik. Az intézményvezető elmondta, büszkék arra, hogy az óvónénik szívvel-lélekkel látják el a nevelőmunkát, azzal a céllal, hogy minél többet adjanak át a gyerekeknek.

Élő adás