2021. Január 23. Szombat  Zelma

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

400 ezerért kelt el a Linettke javára felajánlott szobor

Egy műkedvelő magánszemély 400 ezer forintért vásárolta meg Ulrich Gábor jótékonysági célra licitre bocsátott alkotását. Az összeg nagy segítséget jelent a kétéves, örökletes anyagcserezavarral küzdő Linettkének, akinek családja egy mellkasoszcillációs mellényt szeretne vásárolni.

Több alkalommal írtunk már Linettkéről. A ritka betegséggel, cisztás fibrózissal született kislányon, születése után nem sokkal életmentő műtétet hajtottak végre, és betegsége élete végéig kezelést és mindennapos odafigyelést igényel.

A család és Linettke mindennapjait megkönnyítené egy 4,5 millió forintba kerülő speciális mellkasoszcillációs (Vest Airway Clearance System) mellény. Az eszköz segítene a kislánynak a betegségre jellemző sűrű, tapadós váladék felköhögését. Linettkének egyre többen próbálnak segíteni.

Egyikük Ulrich Gábor, aki közelmúltban egy alkotását bocsátotta licitre. A szobrot végül egy műpártoló magánszemély vásárolta meg 400 ezer forintért.

- Rendszeresen vásárolok műalkotásokat. Hasonló jótékonysági akció keretében két évvel ezelőtt is próbáltam egy kecskeméti kisgyermeknek segíteni. Szerencsére megtehetem, hogy jövedelmem jelentősebb részét, ilyen célokra is tudom fordítani – nyilatkozta a hirös.hu-nak a Hajdúszoboszlón élő Hajdú Zoltán.      

Az E-KECSAP (Együtt a Kecskeméti Családokért Közhasznú Alapítvány) is kezdettől fogva támogatja a családot. Mellettük több magánszemély és civilszervezet is folyamatosan segíti Linettke és családjának a mindennapjait.

A szobrot felajánló Ulrich Gábor, aki Lizike javára is kiírt már egy licitet, nem szeretett volna nyilatkozni. Annyit azonban elárult, nagyon örül, hogy újból sikeres volt a licit. "Ha csak emiatt a két alkalom miatt kezdtem szobrászkodni, már megérte." - írta nekünk.

 

Kecskemét percről percre

Élő adás