2020. Szeptember 25. Péntek  Eufrozina

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

7 éves a Mosoly Klub – a Szent László Lions Club velük ünnepelt

2018. november 17-én a Kecskeméti Szent László Lions Club együtt ünnepelte az Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátása látogatóival és dolgozóival a Mosoly Klub hetedik születésnapját.

Az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága a széchenyivárosi Nyitnikék Idősklubja klubhelyiségében biztosít helyet az immár hetedik esztendeje havonta megrendezésre kerülő rendezvénynek, ezzel kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget nyújt az értelmi sérült emberek minden korosztályának, lehetővé téve, hogy találkozzanak, beszélgessenek, és együtt mulassanak. Ezeken a délutánokon az intézmény dolgozói és családtagjaik önkéntesként vesznek részt.

A Kecskeméti Szent László Lions Club és a Leo klubjának tagjai két évvel ezelőtt kapcsolódtak a Mosoly Klub rendezvényeihez, önkéntes munkával és anyagi, tárgyi támogatással egyaránt. A Mosoly Klub foglalkozásokon a terem díszítésében, az ételek és italok előkészítésében, kínálásában, a közös játékokban, táncban, az italok kiosztásában, és a végén a takarításban, teremrendezésben vesznek részt. Az önkéntes 15-22 éves fiatalok megtanulják elfogadni a másságot, szociálisan és emberileg nyitottabbá vállnak. A Mosoly Klub hetedik születésnapján a Leo klub 13 ifjú oroszlánnal képviseltette magát.

A rendezvények sikeréhez nem csak munkájukkal, hanem általában tárgyi támogatással is hozzájárulnak. Így történt ma is, hisz az ünnepi alkalomra Lions klub a Mosoly Klub látogatói részére egy 150 fős tortával kedveskedett.

A vidám, jó hangulatú rendezvényt tánc és tombolasorolás zárta, a talpalávalót az Impulzus zenekar szolgáltatta.

Az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátása havonta rendezi meg a Mosoly klub a rendezvényt Kecskemét és vonzáskörzetébe tartozó településeken lakó értelmi sérültek számára. A klubdélutánokon kézműves foglalkozásokkal, kulturális műsorokkal, játékokkal, tánccal és az évközi aktuális programokkal, mikulásvárással, farsangi jelmezversennyel, tavaszi-nyári hangulattal kapcsolódnak ki a résztvevők. 

A 101 éves Lions a világ legnagyobb klubalapon szerveződő jótékonysági szervezete. Jelenleg 206 országban és 46 ezer klubjában jótékonykodnak az oroszlánok. Hazánkban az első klubok 1989-ben alakultak és most 42 klubban közel 900 oroszlán jótékonykodik a látás megóvása, a diabetes megelőzése és általában a jótékonyság terén. A Kecskeméti Szent László Lions Club 1997-ben alakult egy baráti társaság tagjaiból, jelenleg 28 fő az aktív taglétszáma.

A rendezvényen a klubot Kissné dr. Szabó-Kis Mária elnök, Fáriné Boros Erika, Harsányi Zsuzsanna, Sipos László és Koncsik István képviselte.

Kecskemét percről percre

Élő adás