2020. Május 29. Péntek  Magdolna

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

90 éves a Kocsis Pál Szakközépiskola

Öt napon keresztül ünnepli névadójának 90. születésnapját a Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakgimnázium és Szakközépiskola. A jubileumi rendezvénysorozatot hétfőn délután nyitották meg az iskola dísztermében.

Zenés és verses ünnepi műsorral vette kezdetét a Kocsis Napok rendezvénysorozat pnteken délután. A hagyományos programot minden év decemberében tartják meg a névadó, Kossuth-díjas szőlőnemesítő Kocsis Pál születésének emlékére. Az idén fennállásának 90. évéről iskolatörténeti kiállítással is megemlékeztek a Kocsis Pál Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói.

Juhász Istvántól, az intézmény igazgatójától megtudtuk, hogy egész hétre szerveztek jubileumi programokat. Lesznek előadások, játékos vetélkedők, kedden a hagyományokhoz híven leróják kegyeletüket Kocsis Pál sírjánál, de az épületen belül is lesznek koszorúzások.

A hétfő délutáni ünnepélyes megnyitón Soós Beatrix, az Agrárminisztérium Agrárszakképzési főosztályának főosztályvezetője, Gáspár Ferenc a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke és Gaál József alpolgármester köszöntötte az intézményt. Az alpolgármester  oklevelet és egy ajándékot is átadott Juhász István igazgatónak.

Eljöttek az ünnepségre a testvériskolák képviselői, az intézmény egykori dolgozói, akik már megérdemelt nyugdíjas éveiket töltik. A megjelent korábbi igazgatóknak köszönetképpen emlékplaketteket adták át.

 

Kecskemét percről percre

Élő adás