2019. Augusztus 19. Hétfő  Huba

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

A devizahitel-károsultak helyzetéről tartott sajtótájékoztatót az MSZP

A devizahitel-károsultak helyzetéről tartott sajtótájékoztatót az MSZP helyi szervezete pénteken délután Kecskeméten. Az eseményen a Párbeszéd és a Hiteles Mozgalom képviselői is részt vettek.

Király József, az MSZP Bács-Kiskun Megyei Területi Szövetségének elnöke azt mondta, a politikusoknak az a dolga, hogy megoldják a devizahitel-károsultak helyzetét, vagy legalábbis javaslatokat tegyenek a megoldásra. Dr. Szakács László országos elnökhelyettes beszélt a párt két javaslatáról, amelyet benyújtanak a kormánynak. Az egyik, hogy szülessen törvény, amely kimondja, nem kizárólag a devizahitelesek felelőssége, hogy becsapták őket.

Azt szeretnék elérni, hogy az adósoknak ne peren keresztül kelljen bizonyítaniuk igazukat – indítson pert a bank, ha akar. Javasolják továbbá, hogy a kormány bontsa fel az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal 2015-ben kötött szerződését.

Szabó József, a Hiteles Mozgalom vezetője elmondta, a Kúria megkezdte a devizahiteles perek vizsgálatát. Megvizsgálják, hogy mennyire adtak a bankok teljes körű tájékoztatást az árfolyam-kockázattal kapcsolatban.

A sajtótájékoztatón Hegyesi Beáta, a Párbeszéd szakpolitikusa és Dobos József, az MSZP kecskeméti elnöke szintén a devizahitel-károsultak megsegítésének fontosságát hangsúlyozták.

 

Élő adás