2020. Február 23.   Alfréd

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

A gyengénlátók hétköznapi kihívásaival ismerkedtek a diákok a Rákócziban

Játékos érzékenytő délutánt szervezett a Kecskeméti Szent László Lions Club a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola alsósainak. Majd 300 gyerek ismerkedhetett meg a vakok és gyengénlátók hétköznapi kihívásaival. Az osztályoknak 12 próbát kellett kiállniuk, mindegyik a másik segítésére és a csapatmunkára tanította a diákokat.

Illatok és hangok felismerése, egymás öltöztetése és etetése, akadálypálya. De bekötött szemmel! Többek között ezek a feladatok alkották a Szent László Lions Club első érzékenyítő délutánját a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. A közel 300 alsó tagozatos gyerek elsősorban a látássérültek életét ismerhette meg és élhette át játékos feladatokon keresztül.

A tanulóknak Tündérország megsegítésére kellett sietniük, ahonnan a Sötétség országának gonosz varázsló királya ellopta a fényt. A visszaszerzéshez 12 nehéz próbát kellett kiállniuk.

A pedagógusok a próbák teljesítése közben nemcsak az adott feladatot nézik, hanem azt is, hogy az osztály mennyire működik egy csapatként és mennyire segítik társaikat. Természetesen nem igazi versenyről van szó. A délután legfontosabb célja az volt, hogy miközben a gyerekek jól érzik magukat, megismerkedjenek a vakok és gyengénlátók hétköznapjaival.

Élő adás