2022. December 7. Szerda  Ambrus

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

A hétvégén lesz az első adventi gyertyagyújtás

Elérkezett az év talán legszebb időszaka, az advent. November 27-én lesz advent első vasárnapja, ekkor gyújtjuk meg a koszorú első gyertyáját, elkezdődik az új egyházi év. Kecskeméten a már megszokott módon idén is hétről – hétre fellobban egy-egy gyertya lángja a város adventi koszorúján.

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület az Adventi szombat esték elnevezésű programsorozatát immár 19. alkalommal szervezi meg. A program keretében hetente más egyházi felekezet képviselői osztják meg ünnepváró gondolataikat. November 26-án, az első adventi vasárnapot megelőző szombat este a katolikus egyház gyertyagyújtásával kezdődik gyertyagyújtások sora a város adventi koszorúján.

Az első gyertyát Gaál József és dr. Homoki Tamás alpolgármester gyújtja meg, dr. Finta József érseki helynök, a Kecskeméti Nagytemplom plébánosa osztja meg ünnepi gondolatait. Az ünnepi hangulatról az M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és növendékei, a Hírös Néptánc Tanoda és a Szentháromság Plébánia műsora gondoskodik. A programot követően szeretetvendégséggel vár mindenkit a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Szervezete a Városháza árkádjai alatt.

A városi gyertyagyújtások négy héten át a Főtéren lesznek, 17 órakor. A KTV mai Kiemelő című magazinjában Görbe László piarista plébános beszél az adventi időszak jelentőségéről.

Élő adás