2022. December 5. Hétfő  Vilma

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

A Kakasfőző versennyel megkezdődött a Műkertváros napja

Húsz bogrács, a bográcsok közt közel 350 lelkes résztvevő. Az eső sem tántorította el a műkertvárosiakat attól, hogy kis közösségük együtt ünnepeljen. A kakaskodásnak ez a formája mindenki számára jóval kifizetődőbb és vidámabb mindenki számára. Kivéve, persze, a kakasokat. Az eseményen köszöntőt mondott dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő, akinek szavai után lángba borultak a gázkeresztek, és kezdetét vette a főzőverseny.

10. alkalommal rendezték meg a műkertvárosi kakasfőző versenyt ma (szombaton), mely a Műkertváros Napja rendezvény szerves eleme. Bár az eső esett hajnaltól kezdve, senkit nem tántorított el attól, hogy részt vegyen az egész napos színes programon. Ahogy az ilyen közösségi bulikon lenni szokott, a résztvevők az idő elteltével egyre optimistábbak, köszönhetően a bográcsok és feles poharak felől érkező illatoknak. És ez így van rendjén. Hiszen azért gyűlnek össze, hogy jól érezzék magukat.

Elsőként Baracsi Klára Klaudia, a Műkertvárosért Együtt Egyesület elnöke köszöntötte a résztvevőket. Elmondta 10 évvel ezelőtt, szakadó esőben rendezték meg a városrész első főzőversenyét. Akkor még négy vagy öt bográcsban főtt az étel, és arról álmodtak, hogy egyszer húsz bogrács alatt gyújtanak tüzet, és százaknak szereznek élményt.

- Az álom valóra vált, húsz bogrács és közel 350 műkertvárosi lakos képviselteti magát a mai napon, minden korosztályban. Elmondhatjuk, hogy Műkertvárosnak egy nagy közössége van – mondta Baracsi Klára Klaudia, és köszönetet mondott mindenkinek, aki hozzájárult az esemény létrejöttéhez, majd egy idézettel zárta beszédét:

„Igazi közösség csak ott jön létre, ahol az emberek rejtélyes módon szeretik egymást. Vagyis barátok.”

Dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő is megtisztelte jelenlétével az eseményt. Köszöntőjében elmondta, nagyon örül, hogy tizedik alkalommal sikerült megrendezni ezt az eseményt.

- A szeptember a közösségi rendezvények ideje, hiszen vége a nyárnak, a szabadságok idejének, és újra együtt vannak azok a kis közösségek, amelyek nagyon fontos alkotóelemei nem csak városunknak, de nemzetünknek is. Ezek a közösségek ezekben a nehéz időkben különösen fontosak számunkra, hiszen erőt és reménységet adnak, hogy van nekünk itt jövőnk, és a nehézségekből ki tudunk lábalni – mondta Dr. Szeberényi Gyula Tamás.

A program reggel 7 órakor kezdődik a főzőcsapatok érkezésével tehát elkezdődött, mire e sorok leíródnak, túl vannak a "Fakanál Fitneszen" és a tűzgyújtáson is. Délben ebéd, majd 13 órától eredményhirdetés. A nap folyamán szórakoztató programok gondoskodnak a jó hangulatról, és természetesen a koncertek sem maradhatnak el: fellép az Olasz Meló, Hevesi Tamás és Pál Attila, este pedig utcabál zárja az eseményt.

Élő adás