2020. Augusztus 10. Hétfő  Lörinc

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

A Kecskeméti Tankerület hat iskolája újult meg

Több, mint 596 millió forintból újult meg a Kecskeméti Tankerület 6 iskolája. Az intézmények vezetői a projektzáró sajtótájékoztatón számoltak be az eredményekről és a pozitív változásokról. A pályázatok mindegyike a tehetséggondozásról, a tanulást segítő terek fejlesztéséről szólt.

Fényképeken keresztül is érzékelhető a változás a Kecskeméti Tankerület iskoláiban. Közel 600 millió forintból újulhatott meg 6 iskola. Az egyes projektek eredményeiről ma számoltak be a Kecskeméti Tankerületi Központ épületében. Az állami fenntartású intézmények tanulást segítő tereit uniós pályázatnak köszönhetően sikerült korszerűsíteni. Tornatermek, aulák, könyvtárak, sportudvarok és mosdók újultak meg.

„Úgy gondoljuk, hogy a fejlesztések az intézmények nevelési-oktatási feladatainak ellátására pozitív hatással bírnak – mondta el Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója. – Fokozódik a köznevelési intézmények eredményessége, az általuk nyújtott szolgáltatások színvonala, minősége és javul a tanulók, pedagógusok komfortérzete.”

Az egyes projekteket az intézmények vezetői mutatták be a mai sajtótájékoztatón. Az uniós forrásból Kecskeméten, Kiskunfélegyházán, Kiskunmajsán, Jászszentlászlón és Kiskunfélegyházán újították fel az oktatási tereket. Emellett eszközöket, tanszereket és sportszereket szerezhettek be az intézmények.

„Sok esetben még az eredeti állapotot változtattuk meg – ismertette dr. Harnos István, a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium igazgatója. – Megvalósult a tornaterem tetőszigetelése, aulánk teljes új burkolatot kapott, légkondicionálást kaptak a tetőtéri termeink. Kialakítottunk egy klubhelyiséget fent az emeleten. Összességében sokkal világosabb, élhetőbb lett az iskola így érzésre, és új eszközöket is kaptunk.”

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke köszöntőjében elmondta, a fejlesztések célja, hogy minden gyermek számára elérhető legyen a minőségi oktatás: „Ez egy konvergencia régióban történő országos projekt, 45 tankerületet érintően, gyakorlatilag 29 milliárd Ft értékben. Ebben a tankerületben 750 millió Ft-os, 7 iskolára történő beruházás volt, ennek most 6 projektzárásán vagyunk itt. Minden a gyerekekről szól, én mindig ezt szoktam mondani.”

A Kecskeméti Tankerületben befejezett projektekhez pedig hamarosan új pályázatok csatlakoznak, hiszen heteken belül zárul a Magyar Ilona Általános Iskola 150 milliós korszerűsítése is.

Élő adás