2020. Szeptember 19. Szombat  Vilhelmina

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

A KTV bemondójaként debütál a Barátok közt sztárja

Szerdán este új bemondót ismerhetnek meg a Kecskeméti Televízió nézői. Ma debütál a stúdióban Nagy Péter János színészhallgató, akit az utóbbi időben a Barátok közt című sorozatban láthatunk. Az RTL népszerű szappanoperájában Selmeczi Vincét, egy különc építészt alakítja, a KTV-ben pedig egy teljesen új szerep vár rá. Nagy Péter Jánost munkájáról és az új kihívásokról kérdeztük.

.– Mit tudtál korábban a Kecskeméti Televízióról?
– A Kaposvári Egyetemen Cseke Péter osztályába járok, így kerültem Kecskemétre a duális képzés keretében. Egyetemistaként hallottam először a helyi tévéről, amikor az ottani színházban készítettek felvételeket. Azokat rendszeresen néztem, de később a hírműsorokat, különböző magazinokat is megismertem.

– Miért döntöttél úgy, hogy bemondóként erősíted a csapatot?
– Gereben Anita, az egyetemi beszédtanárom foglalkozik a KTV riportereivel, bemondóival. Az ő ötlete volt, hogy próbáljam ki magam a mikrofon mögött. Én pedig kíváncsi voltam, hogyan tudnék helytállni egy ilyen helyzetben.

– Jelent-e kihívást számodra stúdióbeszélgetéseket, élő interjúkat készíteni?
– Persze, ez a része jelenti a legnagyobb újdonságot. Egyrészt az vonz ebben a munkában, hogy minden alkalommal új embereket ismerhetek meg. Másrészt pedig estéről estére váratlan megoldandó helyzetek alakulhatnak ki, így szükség lesz a spontaneitásomra és olykor talán az improvizációs készségemre is.

– Milyen darabokban játszottál, és milyen színpadi szerepekre készülsz?
– Az Újszínházban tölthetem a gyakorlati évemet, ahol öt előadásban; a Csongor és Tündében, A funtineli boszorkányban, a Madarakban, a Csíksomlyói passióban és a Bizánc című előadásban kaptam beugrási lehetőséget. A jövő szerepei egyelőre még kérdésesek,

– Sorozatszínészként szoros munkabeosztásban dolgozol. Hogyan fér bele napirendedbe a bemondói munka?
– A mindennapokban, ha adódik egy kis szabadidőm, azt is ki szoktam tölteni. Így aztán sohasem unatkoztam. Mindig szoros volt a napirendem, hiányozna is, ha nem így lenne.

– Január végén tűntél fel az RTL képernyőjén. Mennyiben változott meg az életed azóta?
– Nagyon örültem ennek a lehetőségnek, de elsősorban szakmailag hozott sok újat. Az életem többi részén még kevésbé érzem a hatását. Egyelőre még szoknom kell, amikor valaki felismer a sorozatból.

– Mi volt a legemlékezetesebb forgatásod?

– ​ Az eddigi forgatások közül a legnagyobb élményt a Margit-hídnál felvett jelenetek jelentették, amikor a pesti belváros éjszakájában forgattunk. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem voltak zavaró körülmények, de valahogy mégis sikerült megtalálni a szituáció romantikáját Bátyai Évával, amiben a rendezőnek, Kinizsi Ottónak is nagy szerepe volt. Egy nagyon segítőkész csapatot ismerhettem meg a Barátok köztnek köszönhetően, jó fejek a kollégák, így valójában minden forgatási nap fantasztikus.

– Mit jelent számodra a színház és a tévésorozat világa?
– Biztosan mindenki azt mondja erre, hogy sokat vagy mindent, de az én esetembe talán ez hatványozottan is igaz. Az egész életemet ez tölti ki. A szabadidőmben szívesen veszek részt továbbképzéseken, vagy színházi darabokat, filmeket nézek, hogy ezekből is fejlődhessek. Így nem csak a munkám telik ebben a közegben, de a szabadidőm nagy részét is szeretem „munkával” tölteni.

– Jut/jutott-e időd a nyáron kikapcsolódásra is? Hogyan szoktál feltöltődni?
– Egyelőre nem érzem igazán azt, hogy külön tudnám választani a munkát és a kikapcsolódást. Nagyon élvezem a sorozat gyártását, és egyáltalán nem érzem tehernek egy hosszú forgatási nap után sem. Valójában az tölt fel, ha a színészettel foglalkozhatom.

 Természetesen, ettől még próbálok minél többször hazautazni Zalaegerszegre, és a családommal lenni, hiszen mostanában egyre kevesebb minőségi időt tudok velük tölteni. Így az idei nyáron elsősorban ők jelentették számomra a kikapcsolódást.

Élő adás