2020. Július 5.   Sarolta, Emese

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

A Magyar Ilona Általános Iskola nyerte meg az OK digitális versenyét

2020 áprilisában rendezték meg a „Délkelet-magyarországi pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási edukációs és ismeretterjesztő program" vetélkedőjét, amely a jelenlegi helyzetben a digitális oktatást támogatva, online formában valósult meg. Versenyt a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Magyar Ilona Általános Iskolája nyerte meg. 

A vetélkedőn hat várost (Baja, Békéscsaba, Jászberény, Kecskemét, Szeged, Szolnok) érintő roadshow általános iskoláinak csapatai vettek részt, amelyek így egy komplex szakmai program részesei lehettek. A cél az volt, hogy résztvevők edukatív, szórakoztató, játékos gyakorlatok során bővíthessék pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási ismereteiket.

Az OK Digitális Vetélkedő alkalmával a csapat tagjainak négy egymáshoz kapcsolódó, de külön-külön is megvalósítható feladatban kellett bemutatniuk azon pénzügyi fogalmakat, amelyeket a program során megismerhettek. A diákoknak egy kreatív plakátot kellett készíteniük tudatos fogyasztó témakörben, egy tanulságos pénzügyi történetet kellett alkotniuk öngondoskodás témakörben, illetve egy kreatív kisfilmet kellett forgatniuk, amelyben részletesen bemutatták a klasszikus és modern háztartási naplót és a digitális banki megoldásokat, valamint egy Pénzügyi Kalandtúrában tehették próbára tudásukat, amely során 9 különböző nehézségű feladattal találkoztak.

A következő három iskola ért el dobogós helyezést és kapott nagyértékű nyereményt:

1. helyezett: a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Magyar Ilona Általános Iskolája, amelynek nyereménye egy 500.000 forintos vásárlási utalvány

2. helyezett: a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola, amelynek nyereménye egy 300.000 forintos vásárlási utalvány

3. helyezett: a bajai Újvárosi Általános Iskola, amelynek nyereménye egy 200. 000 forintos vásárlási utalvány

forrás: otpfayalapitvany.hu

Élő adás