2020. Május 29. Péntek  Magdolna

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

A mosoly művészete avagy modern fogorvoslás a 21. században

Szokták mondani, hogy egy mosoly beszédesebb minden szónál. Főként, ha szép és vakító fehér fogak villannak elő mögüle. Sajnos, azonban nem mindenkit áldott meg ilyenekkel a sors. Az ő számukra segít a korszerű tudomány és a lemodernebb fogorvosi ellátás. Az akár csak néhány évvel ezelőtt is elképzelhetetlennek számító megoldások mára valósággá váltak és bárki számára elérhetők. Ezekről kérdeztük Dr. Kőhalmi Tamást, a kecskeméti Dent-A-Lux Fogászat alapítóját és szakmai vezetőjét. A belvárosban, a Kölcsey Ferenc utca 11-ben dolgozó szakember őszintén válaszolt a kérdéseinkre.

- Doktor Úr, mióta foglalkozik fogászattal és hol dolgozott eddig?
-Több, mint 25 éve vagyok fogorvos. A Szegedi Orvostudományi Egyetem Fog-és Szájsebészeti Klinikáján kezdtem dolgozni, de voltam Svájcban a berni és Belgiumban a leuveni egyetemi klinikákon is. Kecskeméten 2000-ben jött létre a Dent-A-Lux Fogászat, amelynek szakmai vezetője lettem. Nagyon örültem a lehetőségnek, mivel azokat a modern eljárásokat, amiket Európa és a Tengerentúl vezető fogászati klinikáin alkalmaznak, az itthoni páciensek javára kamatoztathattam. Talán ennek köszönhető, hogy a világ legnagyobb fogimplantátum gyártója, a svájci Straumann a kecskeméti Dent-A-Lux Fogászatot választotta referencia rendelőjének. Munkánk elismeréseként többször elnyertük a „Megbízható Cég” minősítést. Eközben pedig a világ legnagyobb implantológiai társasága, a svájci székhelyű ITI tagja lettem.

-A Dent-A-Lux Fogászaton milyen ellátásokkal foglalkoznak?
-A mai modern fogorvosi ellátás teljes palettájával. Mivel szerencsém volt olyan, ma már ikonoknak számító szakemberektől tanulni, akik azt tartották, hogy a szájüreg akkora, hogy annak minden részéhez nem csak lehet, de kell is érteni. Ezért nálunk a szokásos fogorvosi ellátás mellett a mai modern fogászat teljes palettájával foglalkozunk. Mosolytervezéstől az ínyplasztikáig, foghéjtól a fogpótlásig, fogbeültetéstől a csontpótlásig. Ráadásul mindezt egy helyen, anélkül, hogy a páciensnek egyik szakembertől és helyről a másikig kellene mennie. Ellátásaink az internet oldalunkon, a www.dentalux.hu megtekinthetők. Nem árulunk zsákbamacskát, az ott látható kezelések egytől-egyig nálunk a Dent-A-Lux Fogászaton készültek Kecskeméten és jól illusztrálják, mire képes a modern fogorvosi ellátás a 21. században.

-A Dent-A-Lux honlapján látható képek és az eredmények valóban önmagukért beszélnek. Van-e olyan szaktereürelet, ami különösen közel áll Önhöz?
-Ha ki kellene emelnem, akkor két olyan terület van, ami közel áll a szívemhez. Az egyik a mosolytervezés és átalakítás vagy ma divatos szóval: a mosoly design. Ez egy olyan komplex ellátás, ami azoknak segítség, akiknek nem adatott meg, hogy szép foguk legyen. Nem szeretnének egy gyakran több, mint egy éves fogszabályozó kezelést, az azzal járó fogeltávolítást és azt, hogy a szabályozás végén további kiegészítő beavatkozásokra legyen szükség, ha a fogak formáján is változtatni kell. Amiben mi többet tudunk nyújtani, az elsődlegesen az idő, ami alatt a kívánt eredményt elérjük. Másrészt a több, mint 25 év tapasztalatának és a világ legnagyobb fogászati cégei által biztosított háttérnek köszönhetően: az eredmény. A mai modern fogorvosi ellátás a mosoly design esetében ugyanis messze több, mint az, hogy a páciensnek szép fogai legyenek. Miközben az ínyszél hol feljebb, hol lejjebb van vagy a fogak olyan technológiával lettek ellátva, ami nem garantálja, hogy 10 év múlva is szájban és problémamentes lesz a megoldás. Ez az, amiben úgy gondolom, hogy másoknál többet tudunk tenni a páciensért. A kezeléseink komplexitásában. Nem csak mondjuk, hanem valóban, amint az internet oldalunk képei is mutatják, képesek is vagyunk rá. Az ínyplasztikától a legmodernebb fémmentes foghéj-korona-fogpótlásokig úgy ellátni a pácienst, hogy arra 5 év, de akár örökélet garanciát is tudjunk vállalni! Utóbbi megoldásaink a Straumann Európában egyedülállónak számító lipcsei laboratóriumában készülnek. Névre szólóan, vonalkóddal ellátva, örökélet garanciával. Ha pedig a fogpótlásnak mégis baja esne, ingyen és bérmentve újrakészíti a Straumann a világ bármely pontján levő páciensnek. Azt gondolom, ezt a minőséget és hátteret rajtunk kívül nem sok helyen kapja meg a páciens manapság.

 

A másik terület, amit kiemelnék az ellátásaink közül a fogbeültetés vagy fogimplantátum behelyezése, csonthiányok pótlása és az azonnali fogbeültetés fogeltávolítás után. Azt gondolom, hogy más rendelőkhöz képest a Dent-A-Lux Fogászat ezen a területen is többet tud kínálni. Egyrészt a világ legnagyobb fogimplantátum előállítójának, a svájci Straumann referencia rendelőjeként olyan áron és prémium minőségben tudjuk végezni a fogbeültetést, ami több, mint versenyképes. Másrészt nálunk mindent egy helyen és ugyanaz a személy végez az ellátáskor. A fogbeültetéstől a fogpótlásig. A ma divatos specializációval szemben, amikor minden munkafázist más-más szakember végez, nálunk hosszú évek óta az egy orvos-egy páciens ellátási modell vált be. Így ugyanis mindig „tudja a jobb kéz, hogy mit csinál a bal”. A tervezéstől a fogpótlás átadásáig ugyanaz a szakember végzi az ellátást, következésképpen a pácienssel kapcsolatos összes információ és a kezelés minden részlete ugyanabban a kézben fut össze. Így valódi prémium minőségű ellátást biztosíthatunk pácienseinknek. Így lehetséges, hogy a Straumann a beültetett fogimplantátumainkra örökélet, a Dent-A-Lux Fogászat a csontpótlásaira pedig pénz-visszafizetési garanciát vállal sikertelenség esetén! A fogeltávolítás után azonnali fogbeültetés-ellátásunkkal pedig azoknak kínálunk megoldást, akik a hagyományos módszerhez képest fele annyi idő alatt szeretnének foghoz jutni.

-Páciensként nagyon szimpatikusnak találnám az elhangzottakat. De óhatatlanul felmerül, mennyire fájdalmasak ezek a kezelések?
-Ma már rendelkezésre állnak olyan modern érzéstelenítő anyagok, amikkel tökéletesen fájdalmatlanul, akár nagyobb műtéteket is el lehet végezni. Anélkül, hogy szükség lenne a lényegesen nagyobb kockázattal járó altatásra. Arról nem beszélve, hogy számos olyan helyzet van, amikor orvos-szakmailag és az ellátás biztonsága, minősége szempontjából sokkal jobb, ha a páciens éber és lehet vele kommunikálni.

-Szép, tartós és nem is fáj, ráadásul akár örökélet garanciát adnak az ellátásokra. Már csak egyetlen kérdésem maradt: mennyibe kerülnek a kezelések?
-Az árainkat úgy alakítottuk, hogy elérhetők legyenek. Nagyjából a német árak feléért tudjuk ugyanazt a minőséget, sőt gyakran az ott is prémiumnak számító ellátásokat kínálni. Azonban tisztában kell lenni azzal, ha az etalonnak számító német színvonalat szeretnénk, akkor ugyanazt és ugyanúgy kell alkalmazzuk, ahogy ott teszik. Ez pedig azt jelenti, hogy a felhasználásra kerülő anyagokat és technológiákat nekünk is Németországból, Svájcból, az Amerikai Egyesült Államokból és Japánból kell beszereznünk. Ami nekünk is ugyanannyiba kerül, mint az ottani rendelőknek. Ráadásul a magyar Áfa 27%, szemben a némettel, ami csak 19%, vagyis nekünk minden 8 %-kal többe kerül! Bár mi magyarok leleményesek és nem ritkán álmodozók vagyunk, ez nem mindig reális. Amikor azt gondoljuk, hogy az egészségügyi szolgáltatókat versenyeztetve kiváló minőséget az ottani ár töredékéért megkapjuk, ez illúzió. Ha nem akarjuk magunkat becsapni és valódi, időtálló minőséget szeretnénk, el kell fogadni, hogy erre is áldoznunk kell, mert az egészségünk, nem utolsó sorban a ma már a megjelenésünk fontos részét képező fogaink állapota nem luxus, hanem szükséglet. Mi ebben tudunk segíteni, amint azt tesszük már 20 éve: korrekt áron értékálló minőséget kínálunk, amire komoly garanciát vállalunk.

Kecskemét percről percre

Élő adás