2021. Január 27. Szerda  Angelika

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

A szabályok enyhítését kéri, de rossz ajtón kopogtat a Mi Hazánk

Az uszodák, konditermek és vendéglátóhelyek megnyitását szorgalmazza szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a Mi Hazánk. A megoldást a polgármestertől várnák, a kéréseiket azonban kormányrendelet szabályozza, ami kimondja, hogy az éttermekben csak a rendelt étel elviteléig tartózkodhatnak vendégek, az uszodákban pedig csak versenyszerű sport gyakorlására van lehetőség.

A Mi Hazánk Mozgalom kecskeméti szervezete szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a járványügyi korlátozások enyhítését javasolja, és Kecskemét polgármesterét kéri meg, hogy szorgalmazza az általuk legszükségesebbnek ítélt  intézmények újranyitását.

„A Mi Hazánk, mint a lezárás-ellenes párt nem hagyhatja szó nélkül az uszoda kontraproduktív bezárását” – írják a közleményben, és szlovén példára hivatkozva szeretnék elérni Kecskeméten is az uszodák és edzőtermek kinyitását, valamint szorgalmazzák a vendéglátó egységek megnyitását is, akár látszámkorlát bevezetésével.

Kéréseiket a polgármesterhez intézték, ezeket azonban a 2020. november 11. napján hatályba lépett és 2021. február 1. napjáig alkalmazandó 484/2020. (XI. 10.) Kormányrendelet szabályozza. Ez pedig kimondja, hogy vendéglátó üzletben tartózkodni az ott dolgozók kivételével tilos, ez alól kivétel a rendelt étel elviteléig szükséges ott tartózkodás. Az uszodában tartózkodást szintén csak a dolgozók számára engedélyezi a kormányrendelet, ez alól kivételt a sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportolók számára edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel jelent.

A Mi Hazánk Mozgalom közleményében hozzáteszi, megítélésük szerint Kecskemét a járvány elleni védekezés mindkét fázisában kiemelkedően teljesített. Összefogásból, szervezettségből és szolidaritásból a város lakossága és vezetése is jelesre vizsgázott.

Élő adás