2022. December 5. Hétfő  Vilma

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Ajándék az iskolásoknak a Máltai Szeretetszolgálattól (videóval)

Idén is ajándékosztással kedveskedett a gyerekeknek a Máltai Szeretetszolgálat Kisasszony napja alkalmából. A mai napon az általános iskolásokat lepték meg ajándékkal.

Ma van Kisasszony napja, vagyis Szűz Mária születésének napja. Ez szeptember egyik legnagyobb ünnepe a katolikusok számára. Így Kisasszony napja alkalmából idén is különleges kis csomaggal készült a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A kecskeméti csoport két általános iskola alsó tagozatos diákjainak juttattak el csomagokat.

– A Máltai Lovagrend védőszentje Szűz Mária, ezért ma van a Máltai Lovagrend, illetve a Szeretetszolgálat egyik legnagyobb ünnepe. Kisasszony napja kapcsolódik kicsit az őszi betakarításhoz és az iskolakezdéshez is. Ősi hagyomány a magyar népnél, hogy ezen a napon megajándékozzák a papokat, az előjárókat, és ha lehet, akkor a gyermekeket is - mondta Rigóné Kiss Éva, elnöki tanácsadó, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti csoportjának vezetője.

Az ajándékcsomagokban egészséges ivólé és müzli szelet, illetve egy kis játék volt a fiatalok számára, amely nagy örömöt okozott a Szent Imre Általános Iskolában. Emellett a Szeretetszolgálat az intézmény számára füzeteket is vitt, hogy ha szükséges, szétoszthassák a gyerekek között. A mai napon így mintegy 500 gyermeket tudtak megajándékozni. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportja a jövőben is folytatja majd az ajándékozást Kisasszony napja alkalmából.

Élő adás