2020. Április 8. Szerda  Dénes

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Ajándékokkal köszöntötte a polgármester a kis Natasát

Egy matkói család vehette át elsők között a város babaköszöntő csomagját, amellyel a július 1-je után született kisbabák szüleit ajándékozza meg az önkormányzat. Varga Grétának és Nagy Istvánnak a polgármester adta át a csomagot, a mindössze kilenc napos Natasa Zoé közben békésen aludt kiságyában.

A közgyűlés döntésének köszönhetően babaköszöntő csomaggal ajándékozza meg a város a július 1-jétől született kisbabákat. Nagy Natasa Zoé július 13-án jött világra, az ő családja volt az első, aki vállalta, hogy a média is részt vegyen a csomag átadásán.

A kisbaba négygenerációs családba született, nemcsak 19 éves szüleivel, nagyszüleivel, de dédnagymamájával is együtt él. Natasa 3550 grammal, császármetszéssel jött világra, anyukája szerint tündéri kisbaba. Jól alszik, szépen eszik, ő a család szeme fénye. Erről ma Szemereyné Pataki Klaudia polgármester meg is győződhetett. Személyesen adta át ugyanis az önkormányzat babaköszöntő csomagját és saját ajándékait.

A polgármester gratulált a gyönyörű kislányhoz, sok testvérkét kívánt neki, a szülőknek pedig sok boldogságot a felnevelésükhöz.

– Próbáljuk életben tartani a matkói óvodát, bízunk abban, hogy hamarosan megtelik, így nem kell majd a kis Natasának a városba járnia – ígérte a családnak a polgármester, aki a fiatal édesanyával hosszasan beszélgetett. Elmondta, számára is friss a gyermekágyas élmény, hisz kislánya csak tíz hónappal ezelőtt született.

A szülők nagy örömmel fogadták az ajándékokat. Mint megtudtuk a babaköszöntő csomagban használati cikkek – textil pelenkák, szundi kendő és rágcsalánc – mellett egy maradandó emlék is van: a Magyar népmesék rajzfilmsorozatból készült mesekönyvet is megkapta Natasa családja.

– Matkó különösen fontos Kecskemét számára. Rendkívül fejlődő városrész, ahová az utóbbi években egyre több fiatal költözik. Felmerült a létszámhiánnyal küzdő óvoda bezárása is, mára azonban látszik, hogy szükség lesz az intézményre. Ezért is kértem arra polgármester asszonyt, mentsük meg Matkó óvodáját, ő pedig mellém állt ebben – nyilatkozta Sipos László, a városrész önkormányzati képviselője. 

 

Élő adás