2020. Október 24. Szombat  Salamon

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Alzheimer séta szenior örömtáncosokkal - Videóval

A Kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda harmadik alkalommal szervezett Alzheimer sétát városunkban. Az országos kezdeményezéshez idén szenior örömtáncosok is kapcsolódtak. A séta száz résztvevője a vidám menettel a demenciával élők drasztikusan növekvő számára hívta fel a figyelmet.

Fiatalok és idősek, kicsik és nagyok gyűltek össze zöld lufikkal a Piaristák terén a Kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda felhívására hétfő délután. Az iroda által Kecskemét idén is csatlakozott az országos kezdeményezéshez, hogy sétával hívják fel a figyelmet a demenciával élők drasztikusan növekvő számára és kifejezzék szolidaritásukat a globális üggyel. A már hagyományos rendezvényt harmadik alkalommal szervezték meg Kecskeméten.

Az útvonal az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága épületénél kezdődött és a Városházáig tartott. A nagyjából száz résztvevő vidám és kényelmes sétával ért el a Kossuth-szoborhoz, ahol az Egészségfejlesztési Iroda szenior örömtánc programjának tagjai mutatták be legújabb koreográfiájukat. 

A demencia a gondolkodás, az érzelmek és a társas képességek hanyatlása, amely korlátozza a társas életet és a teljesítőképességet. A demencia hátterében az esetek 90 százalékában Alzheimer-kór vagy az agyi keringés zavara áll. A betegséggel élők száma drasztikusan nő, épp ezért van arra szükség, hogy felhívják rá a figyelmet.

Kecskemét percről percre

Élő adás