2022. Augusztus 15. Hétfő  Mária

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Antilopok születtek a vadaskertben

A tavasz és a nyár eleje a patásoknál a párzás ideje. A Kecskeméti Vadaskertben és a természetben is sok kicsiny születik. Az állatkert legújabb jövevénye egy pár napos antilop bébi. A vadon élő állatok, főként őzek esetében azonban van egy szabály, amit sokszor elfeledünk, mégis fontos, hogy odafigyeljünk!

Nagyon élvezték az Emuk a locsolást ma a Kecskeméti Vadaskertben. A nyári meleg ellen még a forró égtájakról származó állatok is a hűvösre menekülnek. A 36 fokban igazán otthonosan érzik magukat az indiai antilopok. Talán nem véletlen, hogy pár hete 3, a napokban pedig egy negyedik kis antilop bébi is született.

-Az indiai antilopokok nagyon óvják a kicsinyeiket, az első 10 napban elrejtik őket és csak utána lehet látni őket. Természetesen vannak más újszülöttjeink is. Most várjuk a lámákat - nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Tokovics Tamás, a Kecskeméti Vadaskert igazgatója. 

A gólyáknál három fészekben is születtek fiókák. Ők idén már vándorolnak is majd. A vadaskert egy rejtett zugában apró őzekkel is lehet találkozni az intézmény ugyanis állatmentő pontként is üzemel, az őzgidák a természetből kerülnek be az állatkertbe, sajnos javarészt az emberek hibájából.

-Minden évben felhívjuk a figyelmet arra, hogy ezeket az állatokat ne bántsák. A természetes élő közegükben, ha találnak egy kis őzet az nem azért van, mert az anyja magára hagyta- mondta Tokovics Tamás

Ezért, ha őzgidára lelünk, ne fogjuk meg, ha ugyanis az anyja egy idegen szagát megérzi rajta elhagyja, ami a természetben a biztos pusztulást jelenti számára. Ha viszont már megtörtént a baj és a gidát valaki megsimogatta akkor legjobb, ha a vadaskertbe viszi itt van ugyanis az állatnak legnagyobb esélye a túlélésre.   

Élő adás