2018. November 21. Szerda  Olivér

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Átadták a Czollner Mihály-díjakat

Koszorúzással és a róla elnevezett díj átadásával emlékezett ma a Német Települési Nemzetiségi Önkormányzat Czollner Mihályra. Idén ketten is kiérdemelték munkájukkal a kitüntetést.

Neuendorfné Rózsa, a Német Települési Nemzetiségi Önkormányzat elnöke köszöntőjében megemlékezett Czollner Mihály életéről és munkásságáról. Mint elmondta, Czollner igazi lokálpatrióta volt, aki mindig szívén viselte városunk sorsát. Felesége, Béni Erzsébet férje halálát követően vállalta egy új templom építését, ma ezen a templomon található Czollner Mihály születésének 250. évfordulójára elhelyezett emléktábla.

Kecskeméten már hagyománnyá vált a 18. századi városatya emléktáblájának koszorúzása, amit a Czollner téri Szent Erzsébet templomnál tartanak. Az ünnepélyes rendezvényen Kecskemét Megyei Jogú Várost Mák Kornél alpolgármester és Sipos László képviselte. A koszorúzás után Vásárhelyi Pál iskola 4. osztályos diákja, Kanizsai Attila szavalt német nyelvű verset.

A kitüntetést olyan kiválóságok kaphatják meg, akik munkájukkal előbbre vitték a német nemzetiségi kultúrát az oktatás-nevelés területén.

Idén dr. Nagyné Demján Kinga, a Kinder Ovi alapítója és tulajdonosa valamint Révész Nikoletta, a Vásárhelyi Pál Általános Iskola tanára kapta a Czollner-díjat.

Élő adás