2019. December 15.   Valér

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Átadták a diplomákat a Neumann János Egyetemen végzett hallgatóknak

404 hallgató tett sikeres záróvizsgát a 2018/19-es tanév tavaszi félévében a Neumann János Egyetemen. Az okleveleket szombaton délelőtt ünnepi szenátusi ülésen adták át a Törös Olga Sportcsarnokban.

Szombaton tartották a Neumann János Egyetem diplomaátadó ünnepségét. A Törös Olga Sportcsarnokban a végzett hallgatók és vendégeik mellett jelen volt  Dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, valamint az egyetem vállalati és intézményi partnerei.

,,Bízzunk abban, hogy az itt tanult ismeretek, az itt megszerzett képességek eredményesen készítették fel Önöket a szakmai kiteljesedés megkezdésére, a hivatásuknak választott munka gyakorlására és a munkaerőpiac kihívásaira."

Ezekkel a szavakkal búcsúzott Dr. Ailer Piroska, az egyetem leköszönő rektora a végzett hallgatóktól. Hozzátette, hogy bár új feladatköre elszólítja a Neumann János Egyetemről, lelke egy fontos darabját hagyja Kecskeméten.

A 2018/2019-es tanév tavaszi félévében 404 hallgató záróvizsgázott a Neumann János Egyetemen. A kecskeméti képzési helyeken 317-en fejezték be felsőfokú tanulmányaikat. A GAMF Műszaki és Informatikai Karon 153, a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karon 28, a Pedagógusképző Karon 136 hallgató kaphat idén diplomát. Szombaton több mint 220-an vették át oklevelüket.

Jutalomban részesültek azok a hallgatók, akik kiemelkedő tanulmányi- és versenyeredményeket értek el. A GAMF Karról Antal Erzsébet, Csordás Péter József, Czár Valentin, Dokonpil Norbert, Erki Milán, Farkas Tamás és Fazekas István, a Pedagógusképző Karról Kása Csilla, Kasza Blanka, Kovácsné Lázár Katalin, Molnár Lilla, Szabó Krisztián, Vajda Gréta és Vátkai Luca, a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karról Berek Józsefné, Kluber Balázs és Pálkerti Gergő kapott jutalmat.

Dr. Bárdos József, a Pedagógusképző Kar nyugalmazott főiskolai tanára részére Professor Emeritus, Takács Gyula, a HILTI Szerszám Kft. ügyvezető igazgatója és Dr. Hajdu Edit kertészmérnök, mezőgazdasági genetikus szakmérnök, szőlőnemesítő részére pedig címzetes egyetemi tanári címet adományoztak. Tóth László, a Nissin Foods Kft. Senior IT rendszermérnöke címzetes egyetemi docens címet vehetett át. Rektori dicséretben részesült Halczmann Szilvia és Kőszegi Irén.

A hallgatók nevében Horváth Dóra Pedagógusképző Karon végzett hallgató búcsúzott az egyetemtől.

,,Hálásan köszönjük oktatóinknak, hogy rátermettségükkel és elhivatottságukkal átadták mindazt a szakmai tudást, amelyre szükségünk van az életben" - hangzott a beszéd.

A zászlóátadást követően pedig a talársapkák is az égbe repültek.

Élő adás