2020. Szeptember 22. Kedd  Móric

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Átadták a Görbe utca felújított szakaszát - videóval

16 éves álom valósult meg azzal, hogy szilárd burkolatot kapott a hunyadivárosi Görbe utca első harmada. Kecskeméten ez az első olyan sikeres lakossági önerős útépítés, amelynek szervezési feladatait teljes egészében a lakók vállalták. 34-ből 30 lakóközösség fogott össze és fizette ki a rá eső költségeket. A felújított útszakaszt ma délután adták át hivatalosan.

Példaértékű lakossági önerős együttműködés keretében 15,7 millió forintból kapott aszfaltburkolatot a hunyadivárosi Görbe utca Ceglédi út és Palota utca közötti szakasza. A kivitelezés július közepétől augusztus közepéig tartott. Két lakó, Tánczos Miklós és Szabó Csaba vállalta fel a szervezési feladatokat.

Már jó pár évvel ezelőtt beépült ez az út, viszont korábban földút volt, így nyáron rengeteg port, télen pocsolyákat kellett elviselniük az erre közlekedőknek - számolt be Tánczos Miklós.

A 34 érintett lakóközösségből 30 fogott össze, és viselte a rá eső költségeket, hogy megvalósuljon a 16 éves álom. Az út felújított első harmadát ma adták át hivatalosan. Mivel a lakók vállalták fel a szervezést, nem volt szükség közbeszerzés kiírására, a kivitelezőt ők maguk választották ki. Hunyadivárosi cég, a Rimai Útépítő Kft. ajánlata bizonyult a legjobbnak.

Pászti András önkormányzati képviselő elmondta, hogy a város 2019-es költségvetésében már benne volt a Görbe utca felújítására szánt összeg. A tervezés városrészi keretből finanszírozták, ennek költsége 300 ezer forint volt. Ennek köszönhetően indulhatott el a folyamat. A képviselő hozzátette, hogy a Görbe utca további kétharmadán egyelőre nincs kilátásban hasonló útfelújítás, de ez még változhat.

A rendezvényen Dr. Orbán Csaba, a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztályának vezetője elmondta, hogy a Görbe utca elkészülte óta egyre többen jelzik, hogy szeretnének hasonló útfelújítást megvalósítani saját lakóhelyükön. Egyebek közt Alsószéktóról és Kadafalváról is érkezett ilyen jelzés.

Élő adás