2018. November 20. Kedd  Jolán

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Átadták a megújult Tündérkert Óvodát

Ma (pénteken) átadták az első olyan felújított óvodát, amelyet Kecskemét Önkormányzata egy átfogó program keretében modernizál. A Kálmán Lajos Óvoda Tündérkert intézményének rekonstrukciójára a Településfejlesztési Operatív Program több mint 127 millió forintot biztosított, amelyet a városi költségvetése mintegy 5 millióval egészített ki.    

Az óvodás csoportok egy-egy produkcióval köszönték meg az önkormányzat képviselőinek a kivitelezőknek és a sok támogatónak azt, hogy megújult intézményük.  A Bíró Lajos utcai Óvoda infrastrukturális fejlesztése a Széchenyi 2020 program keretén, több mint 127 milliós forrásból történt meg az elmúlt hónapokban. A felmerült plusz költségekhez pedig a támogatók mellett az önkormányzat is hozzájárult mintegy 5 millió forinttal. A kivitelező munkák keretében az épületet bővítették egy tornaszobával, valamint az ahhoz kapcsolódó szertárral, de többek között megújultak vizesblokkok, a külső homlokzat, továbbá kicserélték a külső nyílászárókat és az ereszcsatornákat is.

Az idén 42 éves épület mai projektzáró rendezvényén a polgármester az intézményben folyó szakmai munkát is méltatta.

Sok-sok szép emléket élhettek meg itt a kedves dolgozók és azok a gyerekek is akik innen kapták az első indíttatást, amely alapvető fontosságú lesz az életükben - mondta Szemereyné Pataki Klaudia. - Nagyon fontos ugyanis, hogy milyen óvodai környezetben, milyen nevelői háttérrel, milyen támogatással tudjuk a családi hátteret kiegészíteni.

A polgármester hozzá tette azt is, hogy Kecskeméten egy átfogó óvoda felújítási program zajlik, amely valamennyi városrészt érint. A Bíró Lajos utcai Óvoda igazgatója köszönetet mondott az önkormányzatnak, hogy a program keretében ők lehettek az elsők.

- Az óvodát a nevéhez méltóan, igazi tündérkertté változtatták - fogalmazott Kőváriné Kis Katalin, a Kálmán Lajos Óvoda Tündérkert Óvodájának intézményvezetője. – Ha ide belép egy kisgyermek, az biztos, hogy tündérnek érzi magát.

A Bíró Lajos utcai Óvoda átfogó felújítása fél évet vett igénybe.

Élő adás