2021. Július 23. Péntek  Lenke

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Átadták a Nők a Nemzet Jövőjéért díjat

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület ma (kedd) délután tizenharmadik alkalommal ítélte oda a szervezet még 2007-ben alapított díját. Az elismerést az egészségügy és a szociális, valamint a köznevelés területéről ezúttal hárman kapják meg: dr. Sejbenné dr. Patyi Márta, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kórházhigiénés Osztályának osztályvezető főorvosa, Jancsikné Tóth Andrea, a Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Margaréta Otthonának igazgatója, illetve Kőváriné Kis Katalin, a Kálmán Lajos Óvoda intézményvezetője. 

A Nők a Nemzet Jövőjéért Díjat minden évben „az veheti át, akinek tevékenysége egyezik az egyesület értékrendjével, aki olyat alkot, teremt, hoz létre, ami gazdagabbá teszi a világot” – fogalmazott korábban az egyesület elnöke, Engert Jakabné.

Az elismerést az elmúlt években megkapta többek mellett Loránd Klára muzeológus, a Bozsó Gyűjtemény igazgató kurátora; Sulczné dr. Bükki Éva gyermekorvos, zenepedagógus, a hunyadivárosi Baba-mama Klub megalapítója, a Mátyás Király Citerazenekar vezetője; Horváth Mária Balázs Béla-díjas filmrendező, grafikusművész; Kiszely Ágnes, a kecskeméti Ciróka Bábszínház igazgatója; dr. Szabóné Csikai Ágnes zenepedagógus, Ringató-foglalkozásvezető és Hulej Enikő, a Kecskeméti Evangélikus Egyházközség lelkésze.

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület 2007-ben alapított elismerését az egészségügy, a szociális és a köznevelés területéről – a szervezet vezetőségi tagjainak 2020-ban hozott döntése alapján – ezúttal hárman kapták meg. A járványhelyzet miatt decemberben elmaradt díjátadót ma (kedd) tart a Bozsó Gyűjteményben. 

A Nők a Nemzet Jövőjéért Díjat díjban részesült dr. Sejbenné dr. Patyi Márta, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kórházhigiénés Osztályának osztályvezető főorvosa, Jancsikné Tóth Andrea, a Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Margaréta Otthonának igazgatója, illetve Kőváriné Kis Katalin, a Kálmán Lajos Óvoda intézményvezetője. 

A félbevágott almát formázó, Pálfy Gusztáv szobrászművész bronz alkotását és az oklevelet Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester adta át. A díjazottaknak gratulált Szemereyné Pataki Klaudia polgármester valamint Lévai Jánosné tanácsnok is.  

Az Engert Jakabné, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke az ünnepséget követően azt nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak, hogy az elismerésben részesültek kiválasztásában közrejátszott a koronavírus-járványban végzett tevékenységük is.

További részletek a KTV szerda esti Híróra című műsorában.   

 

 

Élő adás