2022. December 5. Hétfő  Vilma

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Átadták a Széchenyivárosért Díjakat

A Széchenyiváros Hete programsorozat záróakkordjaként adták át pénteken délután a Széchenyivárosért Díjakat a Szarvas téren. Idén négyen érdemelték ki a városrész elismerését.

Óvodások közel egy órás műsorával, gyermekprogramokkal és sport éjszakával zárult a Széchenyiváros Hete. A városrész négy óvodájából érkezett több mint 100 gyermek a nemrégiben teljesen felújított Szarvas térre, hogy megmutassa tudásának legjavát a színpadon.

Az óvodások vidám műsora után köszöntötték azokat, akik különösen sokat tettek a városrész közösségéért.  A Széchenyivárosért Egyesület tagjai 2020-ban indították útjára a kitüntetést azzal a céllal, hogy elismerjék azoknak a személyeknek, intézményeknek, civil közösségeknek a munkáját, akik hozzájárulnak a városrész környezetének szépítéséhez, formálják a közösséget, programok szervezésével gazdagítják a szabadidő eltöltését, nevelési, hitéleti tevékenységet végeznek az itt élők megsegítése céljából. Dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Engert Jakabné alpolgármester, Szamler László, a Széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társaság képviselője és B. Tóth Katalin, a Széchenyivárosért Egyesület alapító tagja köszöntötte a kitüntetetteket, akiknek munkásságát Zsámboki Angéla, az egyesület újonnan megválasztott elnöke méltatta.

Elsőként Lovrity Sándorné Klárikának, az Arany János Iskola intézményvezetőjének adták át az elismerést. Mint elmondták, a kitüntetett 1976 óta dolgozik pedagógusként, 24 éve vezető beosztásban. Magas szintű szakmai tudása, vezetői felkészültsége mellett empatikus, értékteremtő és értékközvetítő személyiségével is kivívta a közösség megbecsülését.  

Széchenyivárosért Díjban részesült Molnár Gyuláné Ilike, az Idősgondozó Szolgálat Margaréta utca 2. szám alatt működő telephelyének vezető gondozója. Kiegyensúlyozott személyiség, rátermett vezető, aki mindent megtesz a segítségre szorulókért. Munkáját óriási hivatástudattal, szeretettel végzi. (A díjátadón sajnos nem tudott jelen lenni.)

Széchenyivárosért Díjjal ismerték el Bulyovcsity Gabriella, a Széchenyivárosért Egyesület alelnökének munkáját. Ő a városrész civil életének kiemelkedő alakja, aki nyitott gondolkodásával, segítőkész hozzáállásával, tenniakarásával számos helyi projektet valósított meg. Segíti a Cédruskörök munkáját, tanácsaival, ötleteivel támogatja a helyi közösségeket. – Egy igazi kincs, emberileg és szakmailag egyaránt – hangzott el a díjátadón.

A negyedik idei díjazott Mike Sámuel, a Baptista Gyülekezet lelkésze, aki sajnos nem tudott elmenni az átadóra. Ezért egy zenés klipjét mutatták be a kivetítőn az Ez az a nap rendezvényéről.

Az ünnepség után kisorsolták a kvízjáték díjait, majd közösségi mozi és Éjjeli forgatag zárta a Széchenyiváros Hetét.

 

Élő adás