2020. Június 4. Csütörtök  Bulcsú

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Átadták az idei Hunyadi-díjakat

A helyi identitás és kohézió erősítése Kecskeméten című projekt keretében megrendezésre kerülő Hunyadivárosi Hetek ötödik napján került sor a Hunyadi-díj átadására.

A Hunyadi-díjat olyan személyek kapják, akik sokat tesznek a városrész lakóinak érdekében. Tevékenységük, odafigyelésük átlagon felül szolgálja a városrész fejlődését, szépülését, biztonságát, különböző téren való ellátottságát.

A Hunyadivárosi Tanácsadó Testület döntése alapján Dr. Szabó József közgazdász és Juhász Sándor lakatosmester kapta a megtisztelő elismerést.

A díjazottakat Pászti András képviselő méltatta.

Dr Szabó József a Hunyadivárosban előforduló bármilyen rendezvénynek, városrészi szervezésű összejövetelnek, közösségi munkának állandó részvevője, segítője. Nem sokan mondhatják el, hogy a Közgazdasági Egyetem Doktoraként a különösebb szakértelmet nem igénylő fizikai munkától, akár parktisztítástól kezdve a könyvvizsgálói végzettséget igénylő, önkormányzati döntéshozatalt előkészítő tevékenységig mindent szívesen, készséggel, örömmel végez, ráadásul „hosszú idő óta folyamatosan és magas színvonalon”.
Életfilozófiája, hogy kinek-kinek nemcsak a „saját háza táján kell söpörnie”, hanem keresni kell azokat a lehetőségeket, amikkel a családon kívül eső, egyre táguló közösségeit munkahelyi kollektívában, városrészben, városi vagy épp országos szinten módjában áll segíteni.

Juhász Sándor úgy a testület segítőkész, mindig aktív tagjaként, mint magánemberként számos alkalommal segítette a városrész közintézményeit, lakóit, kis- és nagy közösségeit a legkülönfélébb kérések teljesítésével, nagy rátermettséget, szakmai és emberi tapasztalatot igénylő problémák megoldásával.
Foglalkozását tekintve lakatos és hegesztő. Hat évtizede műveli magas színvonalon ezt a szakmát. A valóságban ezermester, aki mindenhez ért, amihez éppen kell. Számos dologban fordultak már hozzá, s mindig nagy odaadással segítette a lakókörnyezetében élőket. Több mint fél évszázada lakik családjával a Hunyadivárosban. 
Saját hitvallása szerint „az embernek a szűkebb családi környezetén kívül is vannak felelősségei”, s ő így próbálja segíteni a tágabb környezetét, a városrészt, ahol él, ahová tartozónak érzi magát.

Természetesen a Hunyadivárosi Napok programjai holnap reggel 9 órától a Herman Ottó téren folytatódnak.

Szombaton többek között az I. Bivalyfőző versenyre, az I. Pálinkaversenyre, több koncertre, fellépésre és egy éjszakába nyúló zenés retro partira várják az érdeklődőket.

Részletes programot a Hunyadiváros, a HIKecskemét facebook oldalán lehet megtekinteni.

Élő adás