2021. Május 6. Csütörtök  Ivett

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Átvállalják a Covid-betegek kutyáinak gondozását a Hunyadivárosban

Átvállalják a hunyadivárosi Covid-betegek kutyáinak gondozását a helyi kutyás közösség tagjai. A Hunyadis Kutyások Közössége elsősorban a kutyatáp beszerzésben, a kutyák etetésében, itatásában segítenek addig, amíg a gazda hazajöhet a kórházból.

A kórházba kerülő Covid-betegeket segítené egy kutyás közösség. A kedvenceiket magukra hagyni kényszerülő hunyadivárosiak számára a Hunyadis Kutyások Közösségének tagjai felajánlották, hogy ellátják a járvány miatt valakinek felügyelet nélkül maradt a kedvenceket.

A csoport vezetője és a segítségnyújtás kezdeményezője a közösségi oldalon közzé tett felhívásban így fogalmazott: kutyás közösségünk, akik vállalták, hogy segítenek a kutyák ellátásában, itt élnek a városrészben. Elsősorban segítünk a kutyatáp beszerzésben, a kutyák etetésében, itatásában a kutyusok otthonában, addig, amíg a gazdi hazajöhet. Vállaljuk a kutyusok rendszeres sétáltatását, parkban levegőztetését.

Az összefogásról Hunyadiváros önkormányzati képviselője Pászti András is beszámolt közösségi oldalán, ahol mindenkinek tetszett a gesztus, amit ez az ember- és állatbarát kezdeményezés jelent. A képviselő elmondta, nagyon büszke arra, hogy ilyen összetartó közösségek működnek a városrészben.

A közösség nevében Kimpián Ildikó azt írta a Facebookon, hogy amiatt senki ne halogassa a szakszerű segítség kérését, hogy attól fél, felügyelet, ellátás nélkül marad a kedvence a kutyások közösségére számíthatnak.

Akinek segítségre lenne szüksége az a 0670/600-3243-as telefonszámon vagy a kimpianildiko@gmail.com email-címen jelezheti. Sajnos arra nincs lehetőségük, hogy arra az időre befogadják a kutyákat, amíg kórházban van a gazda, de már ez is nagy segítséget jelenthet a négylábúaknak és az embereknek egyaránt.

 

Élő adás