2020. Január 22. Szerda  Vince

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Átverte az utasait a buszsofőr, majd bezárta őket?

Felháborító esetről számolt be egy olvasónk. Állítása szerint kedden reggel 20 utast vert át, majd zárt be járművébe egy buszsofőr a Széchenyi téren. Hiába kérték, nem engedte le őket, vigyorogva nézte, hogy integetnek neki. Végül - olvasónk szerint - egy másik buszsofőr szabadította ki őket.

Az alábbi levelet küldte nekünk olvasónk:

"Ma reggel (2019.06.18.) a 3/A jelzésű busz - a menetrendi kiírt 07:15 helyett - csak 07:22-re ért be a kecskeméti Széchenyi téri buszpályaudvarra. A 3/A jelzést a buszsofőr (vékony, középmagas, őszhajú, 45 év körüli férfi) fennhagyta. Mi, kb. 20-an - abban a hiszemben, hogy az elkésett, 07:15-ös busz érkezett meg - felszálltunk a járműre. Ekkor a sofőr átírta a jelzést 3-asra (ennek az indulása 07:30-kor lett volna), majd leszállt a buszról - amibe bezárt bennünket - és elment messzire dohányozni. 1-2 perccel később beérkezett egy újabb 3/A jelű busz.

Amikor mi ezt észleltük, integettünk a sofőrünknek, kopogtunk az ablakon, mivel szerettünk volna átszállni a valódi - azonnal induló - másik buszra, azonban a sofőr csak gúnyosan vigyorgott ránk és nem nyitotta ki az ajtókat.

Végül a másik busz vezetője engedett ki bennünket a busz fogságából és kérte, hogy szálljunk át az ő járművére. Az átszállás folyamán továbbra is csak az önelégült mosolyt kaptuk a sofőrünktől.

Felháborító ez a magatartás!!! Egy közfeladatot ellátó személy szándékosan megtéveszti az utasokat és korlátozza azzal a szabadságukat, hogy bezárja őket egy buszba."

A facebookon érkezett hozzánk jelzés arról, hogy egy másik szemtanú szerint az első ajtó nyiltva volt, csak a hátsót zárta be a sofőr. Így jutott fel a buszra kollégája. 

Természetesen elküldtük kérdéseinket az üggyel kapcsolatban a DAKK-nak. Amint válaszolnak, megírjuk. Így talán kiderül, mi is történt pontosan.

Továbbá várjuk szemtanúk, a többi utas jelentkezését a hiros@hiros.hu címre!

Élő adás