2022. Szeptember 24. Szombat  Gellért

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Augusztusban jön a XV. KAFF - Videóval

Idén 15. alkalommal rendezi meg a Kecskeméti Rajzfilmstúdió a KAFF Kecskeméti Animációs Filmfesztivált. A járvány miatt a hagyományos időpontnál később, augusztus 11. és 15. között kerül sor a programokra. Az 50. születésnapját ünneplő Rajzfilmstúdió rengeteg vetítéssel, kiállítással és workshoppal várja a legnagyobb magyar animációs seregszemle résztvevőit.

Római tizenötös és az összes KAFF plakáton megjelenő kecskefej szimbólum is látható a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál reklámfilmjében. A Kecskeméti Rajzfilmstúdió fesztiválját hagyományosan a francia Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztivál után szokták megrendezni. Idén azonban a járványhelyzet miatt a júniusi időpontnál később, augusztus 11. és 15. között kerül sor a 15. seregszemlére.

- A Kecskeméti Animációs Filmfesztivál nemcsak egy sima fesztivál, hanem két évenként a magyar animáció ünnepe. Meghívjuk azokat is akik nemcsak filmrendezők, hanem a filmekben közreműködnek, emlékezünk azokra, akik már nem lehetnek közöttünk, születésnapokat is ünneplünk - nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. ügyvezető igazgatója. 

Az idei fesztivál egybeesik a Kecskeméti Rajzfilmstúdió 50. születésnapjával. A 35 éves múlttal rendelkező fesztiválon a stúdió történetéről kiállítás is látható lesz. Az idei eseményen pedig a korábbiaktól eltérően nem egy földrész, hanem egy nemzet, Kanada animációit mutatják majd be. 

- A társművészeteket is megszoktuk hívni, tehát a kiállításokon kívül zenei együttesek lépnek fel, sőt konferenciákat is tartunk, most is, mint más alkalommal, számba vesszük, hogy a könyvtár mozi témája hogy is néz ki - tájékoztatott Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. ügyvezető igazgatója.

Magyarország legnagyobb animációs seregszemléjére március végéig lehet nevezni a stúdió honlapján. A versenyprogramba 2019. január 1. után készült magyar és európai animációs munkák nevezhetők témamegkötés nélkül. A magyar alkotások versenyére egész estés film, tv-speciál, rövidfilm, televíziós sorozat, alkalmazott animáció (reklám, szignál, előzetes, főcím, videóklip) és diákfilm kategóriákban várják a filmeket a szervezők. Az európai filmek versenyében egész estés filmek, tv-speciálok és televíziós sorozatok mérettetnek meg.

Mikulás Ferenc azt is elmondta, hogy az animációs filmrendezőknek szükségük van a nézők véleményére a fesztiválon, mivel máshonnan nehezen érkezik visszacsatolás az elkészült munkákról.

Élő adás