2022. Augusztus 15. Hétfő  Mária

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Az Európa Tanácsban képviseli Kecskemétet a polgármester

Kecskemétet képviseli a polgármester az Európa Tanács Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongresszusában 2019 óta. A Covid után most ismét személyesen tartottak találkozót, ahol a klímavédelem volt a fő téma.

– Európának most nagy szüksége van arra a tudásra, tapasztalatra, aminek a birtokában vagyunk - írta közösségi oldalán Szemereyné Pataki Klaudia. Kecskemét polgármestere az Európa Tanács Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongresszusának ülésén vett részt, Isztambulban múlt héten. A téma a klímavédelem és a városüzemeltetés volt.

– Szó esett arról, milyen választ tudunk adni az egyre gyakoribb hőségre, mire tudjuk felhívni a figyelmet. De téma volt az energiakérdés, ami napirenden van ma minden európai térségben. Fontos kérdés, hogyan gazdálkodjunk a jövőben az energiával, hogy hogyan tudjuk a klímavédelmet erősíteni a városüzemeltetés területein - emelte ki Szemereyné Pataki Klaudia.

A polgármester 2019 óta képviseli Kecskemétet ezen a platformon is.

– Kecskemétnek olyan értékei, olyan eredményei vannak, amelyeket érdemes európai szinten is képviselni, eljuttatni az európai kongresszus szintjére is, hogy foglalkozzanak vele, elérjen hozzájuk a hangunk. Másodsorban megtisztelő, hogy Kecskemét felkerült egy olyan térképre, ahol az európai unió közösségeinek és az európai térségnek mintegy 120 fős delegációja képviselteti magát az Európa Tanácsban. Így Kecsemét is képviselteti magát ebben a közösségben, én pedig ezt megpróbálom hitelesen tenni a kecskemétiek érdekében - fogalmazott a polgármester. 

A kongresszusban eddig téma volt a humanitárius segítség- és szolgáltatások, valamint a covid helyzet következményei és a pandémiára való válasz a városüzemeltetés szintjén.

Élő adás