2020. Február 23.   Alfréd

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Az évek során passzív bemutatóhelyből igazi közösségi tér lett a Kecskeméti Vadaskertből

A Kecskeméti Vadaskert az évek során passzív bemutatóhelyből igazi közösségi tér lett – hangzott el az intézmény szakmai bejárását megelőző tájékoztatón pénteken délután. Az alkalomra a város vezetését, a média képviselőit és mindazokat várták, akik munkájukkal hozzájárulnak a vadaskert sikeres működéséhez.

Lámákat etethettek az újságírók a Kecskeméti Vadaskertben az intézmény hagyományos őszi szakmai bejárásán. A ma délutáni eseményre azokat a szereplőket hívták meg, akik hozzájárulnak az állatkert sikeres működéséhez. Sikerről pedig bőven be lehet számolni.

Tokovics Tamás elmondta, hogy az elmúlt három évben 36%-os látogatószám-emelkedést tudtak elérni. A vadaskert igazgatója bízik abban, hogy az év végére elérik az 50%-ot. Ennek érdekében a vadaskert alapvető funkcióján túl számos közösségi programnak ad otthont időről időre. De nagy vonzerőt jelentenek azok az állatok is, amelyek kizárólag Kecskeméten láthatók.

Az eseményen Brúszel László, a Kecskeméti Vadaskert Természetvédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke hangsúlyozta, mivel a vadaskert közpénzeket használ fel, fontosnak tartják az átláthatóságot tevékenységükkel kapcsolatban.

Tokovics Tamás a fejlesztésekről is beszámolt. A jövő év folyamán elkészül az új dám kifutó. A benti játszótér pedig, mivel már kiszolgálta az idejét, teljesen megújul. Emellett jövőre szeretnék kialakítani a zebrakifutót is, ami erre az évre volt tervezve, azonban végül úgy döntöttek, hogy leopárdkifutót alakítanak ki. A vadaskertben jelenleg már él is egy fekete párduc, aki rövidesen társat is kap maga mellé.

Az igazgató kiemelte, hogy a vadaskert három év alatt passzív bemutatóhelyből nemcsak hogy aktív lett, de igazi közösségi térré alakult. Az eredményekre nem csupán az intézmény vezetősége, de Kecskemét is büszke lehet, hiszen az állatkert ma már a város egyik jelentős turisztikai vonzereje.

Élő adás