2018. Augusztus 16. Csütörtök  Ábrahám

17°C / 30°C

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Az ókorba kalauzolja vendégeit a Kunsági Női Borrend

A Kunsági Női Borrend február 17-én,  szombaton, tartja megemlékező ünnepségét, melynek védnökei: Koczor Kálmán a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének elnöke  és  Mester László a Kecskeméti Szakképzési  Centrum, Széchenyi István Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája igazgatója.

Az ókorba kalauzolja vendégeit a Kunsági Női Borrend

A Kunsági Női Borrend hivatalos ünnepének választotta a Bálint napot, Balassi Bálintra, a reneszánsz művészetet újra virágzásnak indító költőre emlékezve.

Ehhez szorosan kapcsolódik a borrend alapszabályban deklarált célja:

„A kulturált, mértékletes borfogyasztási szokások, egészségre és lélekre ható kedvező hatásainak széleskörű elterjesztése érdekében előadások, bemutatók, ismertetők szervezése. A minőségi szőlő- és bortermeléssel kapcsolatos hagyományok ápolása, a kultúra, a művészetek, a gasztronómiai ismeretek és a bor kapcsolatának ismertetése, népszerűsítése.”

A Kunsági Női Borrend február 17-én,  szombaton, tartja megemlékező ünnepségét, melynek védnökei: Koczor Kálmán a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének elnöke  és  Mester László a Kecskeméti Szakképzési  Centrum, Széchenyi István Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája igazgatója.

A borrend meghívását közel 30 társ borrend fogadta el, akik az ország minden tájának borvidékeit képviselik. Részt vesznek továbbá a rendezvényen a Kunsági Női Borrend tagjai, családtagjaikkal, barátaikkal és meghallgatják az előadásokat a szakgimnázium téma iránt fogékony növendékei is.

Az idei program egy 5 részes gasztronómia történeti sorozat első részeként az ókorba kalauzolja a vendégeket.

A program 10 órától, irodalmi időutazással kezdődik az ókorba, majd 2 szakmai előadást hallgathatunk meg, a kor étkezési szokásairól - Étkek és italok az ókorban címmel. Előadók: Kulman Sándor és Ordasi Krisztián a Kecskeméti Szakképzési Centrum, Széchenyi István Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanárai. Az előadásokat követően rövid  irodalmi és zenei időutazást teszünk az ókori római birodalomba, majd  Lucullusi lakomára invitáljuk a megjelent borrendek képviselőit. A lakomát Apicius római szakácskönyve alapján készítették el a Három Gúnár Étterem séfjei. A programot a Seuso-kincs - a Magyar Nemzeti Múzeum vándorkiállításának megtekintése zárja.

Az előadások 10 és 12 óra között nyilvánosak és ingyenesek!

Élő adás