2020. Október 24. Szombat  Salamon

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Babazászló kerül a régi SZTK épületére

​Babazászlót helyeznek ki az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Piaristák téri épületére. A csütörtöki közgyűlés elfogadta Dr. Fekete Gábor önkormányzati képviselő indítványát, így az önkormányzat kifejezi a családbarát politika melletti elköteleződését. A zászlót eredetileg a Városházára helyezték volna ki, de a felújítás miatt a volt SZTK-épületen lesz majd látható.

Egyhangúlag fogadta el a tegnapi közgyűlés dr. Fekete Gábor önkormányzati képviselő indítványát. Eszerint egy fehérszínű, gólyát ábrázoló, ún. babazászló vagyis a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom zászlaja kerülhet ki az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Piaristák téri épületére. Dr. Fekete Gábor felszólalásában elmondta, úgy gondolja, hogy a zászló kihelyezésével a város újabb üzenetet közvetít a lakosság felé. A zászló jelképezi a gyermekek melletti kiállást és megmutatja, hogy Kecskemét azok a városok közé tartozik, amely segíti a családokat és támogatja a gyermekek megszületését.

Az indítvánnyal kapcsolatban Bodrozsán Alexandra, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület önkormányzati képviselője elmondta, örül neki, hogy a város kitűzeti a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom zászlaját. Hozzátette, a jelképes cselekedet mellett fontos feladata a képviselőknek, hogy elősegítsék azokat az anyagi és lakhatási feltételeket, amelyek a fiatalokat gyermekvállalásra ösztönzik. Végül javaslatot tett arra, hogy a felújítás után a zászlótartó rudak helyett a Városháza homlokzatára helyezzék ki az Európai Unió lobogóját. Király József a Szövetség a Hírös Városért Egyesület önkormányzati képviselője elmondta, szeretné, ha a felújított Városházára csak a város lobogója kerülne majd vissza. Bodrozsán Alexandra kiegészítését a közgyűlés nem fogadta el.

Kecskemét percről percre

Élő adás