2020. Szeptember 22. Kedd  Móric

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

450 millióból született újjá a Centrum áruház környéke (videóval)

Túl van a műszaki átadáson a Centrum áruház környékének rekonstrukciója. A mintegy 450 milliós önkormányzati projekt utolsó fázisa ősszel a zöldfelület kialakítása lesz.

A terveknek megfelelően a napokban befejeződtek a Kecskemét belvárosában március végén indult felújítási munkálatok. Mintegy négy hónap alatt teljes egészében megújultak a közterületek a Centrum áruház környékén.

A kivitelezés során többek között felújították a környező utcák aszfalt burkolatát, a parkolók új, térkő burkolatot kaptak, és a körút felőli parkolókat is átalakították. Az áruház körül mintegy 6000 négyzetméternyi modern térburkolatot helyeztek el. A teljes egészében önkormányzati költségvetésből finanszírozott projekt részeként jelzőlámpás csomóponttá vált a kiskörút, a Jókai utca és a piac melletti kisutca, vagyis a Horváth Cirill tér találkozása.

A Városháza tájékoztatása szerint a több száz milliós beruházásból már csak a zöldfelület kialakítása van hátra, amelyre csak ősszel kerülhet sor. Korábbi információk szerint legkevesebb 13 fával és 3 zöldfelülettel lesz több majd az áruház körül.

Itt tekinthetők meg a tervrajzok!

Élő adás