2020. Május 27. Szerda  Hella

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Betörtek egy zöldségboltba a Vacsi-közben

Aggodalmak merültek fel a Vacsi-köz közbiztonságával kapcsolatban a legnagyobb közösségi oldal egyik csoportjában. Egy helybéli szerint egyre több a bűncselekmény a környéken. Betörésekről és üzemanyaglopásokról számol be a bejegyzés írója. Igyekeztünk utánajárni, mennyire valósak ezek a problémák.

Mint megtudtuk, valóban betörtek az egyik vacsi-közi zöldség- és gyümölcsüzletbe szombaton hajnalban. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás miatt indított nyomozást. Úgy értesültünk, hogy a rendőrök felvették a vallomásokat, kérdezősködtek a környéken, hogy ki mit látott-hallott, valamint elkérték a bolt és a környék megfigyelő kameráinak felvételeit. Az üzlet tulajdonosa a Kecskeméti Televíziónak elmondta, hogy saját kamerájuk felvételén az látszik, hogy egy magas, erős testalkatú férfi követte el a bűncselekményt, aki kapucnis pulóvert és fekete cipőt viselt. Arcát eltakarta. 

A helyszínről 11 ezer forintot vitt el, de nem ez a legnagyobb kár, amelyet okozott. A felfeszített bejárati ajtó használhatatlanná vált.

Egy ilyen nyílászáró 100 ezer forintba kerül.

Külön bosszúság, hogy a zöldségüzlet nem tudott kinyitni szombaton reggel, pedig általában hétvégén a legnagyobb a forgalom, az áru pedig romlandó, így ez különösen nagy kiesést jelent.

A betörés híre a legnagyobb közösségi oldal ,,Szívvel a Vacsiközért” csoportjában bukkant fel. A bejegyzés írója úgy látja, egyre problémásabb a városrész közbiztonsága. Nemcsak a zöldségüzlet esetét említi, hanem családi házakat, amelyekbe betörtek, valamint üzemanyaglopásos ügyeket. Kíváncsiak voltunk, mit gondolnak erről az ott élők.

,,Mindenütt előfordul, hogy van rossz ember, de amúgy errefelé nagyon rendes emberek laknak" - mondta a KTV kérdésére Buzás Ferenc, egy arra járó.

A legtöbben ezen a véleményen voltak a megkérdezettek közül. Csak az egyik társasház előtt találkozott a stáb egy férfival, aki elmesélte, néhány éve ő is üzemanyaglopás áldozata lett. Elmondása szerint a benzintolvajok inkább a kamionokat célozzák meg, mert a személyautók benzincsövéhez nehéz hozzáférni.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy 2020-ban egy üzemanyaglopásról érkezett bejelentés egész Kecskemét területéről. Ez azonban nem közterületen történt.

Kecskemét percről percre

Élő adás