2022. Szeptember 24. Szombat  Gellért

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Bugacon rendezik meg a Kecskeméti Kisvasúti Napot - VIDEÓVAL

Kézihajtányozás, kiállítás és sok más színes program várja az érdeklődőket szombaton Bugacon, a Kecskeméti Kisvasúti Napon. A hétvégén történelmi és motoros kézihajtányokat is ki lehet próbálni. 15 ilyen típusú jármű érkezik a helyszínre az ország minden tájáról.

Kisvasút Napot szerveznek a hétvégére Bugacon. Évek óta hagyomány már, hogy megrendezik az eseményt országszerte. Idén a hajtányközlekedési engedélyt kapott Bugacon járatokat is indíthatnak az érdeklődőknek.

Kékesi Márton, a Kecskeméti Kisvasúti Nap szervezője  elmondta, a történelmi kézi hajtányokat is ki lehet majd próbálni, illetve lehetőség lesz motoros hajtányon utazni. – Ennek két módja van. Rövidebb távokra az állomás környékén lehet menni, idén azonban már meghirdethettünk menetrend szerinti hajtányjáratokat is, amelyek Bugacpusztaházára, illetőleg Bugacfelsőn át nagy Bugacra közlekednek majd - részletezte Kékesi Márton.

Céljuk, hogy bemutassák a közlekedési eszközöket és kellemes szabadidős tevékenységet nyújtsanak a kint lévőknek. A Kisvasút Napjának hagyománya azonban korábbra nyúlik vissza.

– 1996-ban elhatároztuk, hogy egy napot kitűzünk az évben a kisvasútnak. Azóta a Kecskeméti Kisvasút napját évről évre augusztus második szombatján tartjuk - mondta Nagy József, a Vasúttörténeti Alapítvány kuratóriumi titkára.

Ezután találták ki, hogy a vonatok mellett kézihajtányokat is üzemeltessenek. A szombati eseményen a kézihajtányozást, valamint a motoros hajtányok rövidebb távokon való kipróbálását azoknak ajánlják, akik helyben szeretnének maradni. Ezek a programok díjmentesek, azonban támogatói jegyek válthatók.

Menetrend szerinti hajtányjárataikkal a környéket fel lehet fedezni. Ezeken a járatokon előzetes internetes helyfoglalást követően lehet utazni, fizetni is előre kell. A maradék helyekre a helyszínen is lehet jegyet váltani.

Bővebb információkat a kecskemetikisvasut.hu oldalon olvashatnak.

Élő adás