2020. Február 23.   Alfréd

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Buszközlekedés és közbiztonság- lakossági fórumot tartottak a Vacsiközben

Csütörtök este ismét lakossági fórumot tartott választókörzetében Tóth Szilárd, önkormányzati képviselő. Az önkormányzat és a rendőrség jelenlévő szakemberei, legtöbb kérdést a közbiztonság és a buszközlekedés témakörökben kapták.  

A rendezvény elején Tóth Szilárd önkormányzati képviselő bejelentette, hogy a bezárás előtt álló  Vacsiközi ABC helyén – a korábbi hírekkel ellentétben- nem épül mélygarázs. Az üzlet épületének elbontása után ott újabb, 1200 négyzetméteres élelmiszerbolt nyílik, több parkolóval és zöldfelülettel.

Több lakos is megkérdezte a rendőrség képviselőitől, hogy milyen szabályai vannak a külső biztonsági kamerák felszerelésének. Egyikük autójából néhány hete benzint vittek el ismeretlenek. Mint a válaszokból kiderült, célszerű lenne, ha ilyen esetben összefognának az ingatlantulajdonosok, de arra figyelniük kell, hogy szigorú jogszabályok írják elő a berendezések elhelyezését, és azt is, hogy mi az amit azok rögzíthetnek.

A buszközlekedés is téma volt a fórumon. Többen is kifogásolták a járatok reggeli zsúfoltságát, illetve a buszmegállók rossz állapotát. A Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. vezetője illetve a polgármesteri hivatal képviselője egyaránt segítséget ígért a problémák megoldásában.  

Részletesebb beszámoló késöbb.  

Élő adás