2018. November 20. Kedd  Jolán

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Cserszegi fűszeres lett Kecskemét Város Bora

Kihirdették, hogy melyik bor nyerte el a Kecskemét Város Bora címet, ezzel kiérdemelve, hogy egy éven keresztül viselhesse ezt az elismerést. A legjobb bort 20 minta közül választották ki.

A Mathiász János Borrend immár 11. alkalommal választotta ki azt a bort, amely méltán kiérdemli a Kecskemét Város Bora Címet. Idén 5 termelő 20 mintája került a palettára. A terítéken volt egyebek mellett Kövidinka, Rajnai Rizling, Királyleányka, Irsai Olivér és különböző muskotályosok.

Szili Gábor, a Mathiász János Borrend alelnöke elmondta, nem volt könnyű a döntés. Végül három minta maradt versenyben, kétszer kóstolták végig, majd nem maradt más, mint egy Cserszegi fűszeres. A titkos szavazás után derült ki, hogy a DAMAX Kft-t dicséri a különleges bor.

– Az elmúlt évben is mi nyertük egy Kövidinka Cserszegi Fűszeres Cuvével, nem gondoltam volna, hogy tudunk ismételni, ugyanis kemény volt a mezőny, nagyon szép borokkal – árulta el Dabasi Gábor borász, a  DAMAX Kft. ügyvezetője.

A Mathiasz János Borrend azért indította útjára ezt a már hagyománnyá vált versenyt, hogy ilyen formában is megszólítsák, elismerjék a kiváló borászokat. Az biztos, hogy a város kertészeti múltja nagy befolyással van az ország borászatára.

Ma délelőtt kiosztottak további díjakat is, arany-, ezüst-, és bronzérmeket, illetve négy külön díjat, amit a legjobb boroknak ajánlott fel Kecskemét Város Önkormányzata, a Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsa, a Mathiász János Borrend, és a Mathiász János Hegyközség.

 

 

Élő adás