2022. Január 27. Csütörtök  Angelika

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Diákok segítettek rendbe tenni a hősi sírokat - Videóval

Borostyánt irtottak, kapáltak és sírt gondoztak a Magyar Honvédség felhívására válaszolva a Kecskeméti Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Technikum diákjai a Református temetőben. A tanulók ezzel nem csak segítettek rendben tartani a katonai sírokat és azok környékét, de közösségi szolgálatuk idejébe is beleszámít a munka.

Sírt gondoztak, kapáltak és rendbe tették a katonák sírjainak területét a Kecskeméti Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Technikum diákjai és a 38.-as Merász Mihály Területvédelmi Zászlóalj tartalékos katonái a Református temetőben. A halottak napjához közeledve kezdték el rendbe rakni és gondozni a hadisírokat. A Magyar Honvédség lehetőséget kínált arra, hogy a diákok a sírok gondozásával tudják le a kötelező 50 órás közösségi szolgálatot, a tanulók pedig mind önkéntesen jelentkeztek a feladatra.

– Amikor arról beszélünk, hogy katonai pálya, hivatás, akkor egy életpályáról beszélünk, és nem feledkezhetünk meg azokról, akik életüket adták a hazáért – mondta a helyszínen Gáldonyi Sándor, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kecskeméti iroda vezetője.

Azt is elmondta, hogy évről évre egyre több helyen, egyre több diák segíti a honvédség munkáját. Ez alkalommal a diákok ízelítőt kaphattak abból, milyen a katonai összetartás, közben a halottak napjáról is megemlékeztek. A takarítás és sírok rendbetétele után közös gyertyagyújtással emlékeztek meg a halottakról.

Élő adás