2020. Augusztus 13. Csütörtök  Ipoly

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Dr. Kassai László tartott előadást az adatvédelemről

Az adatvédelem érvényesüléséről és annak gyakorlati megvalósításáról tartottak tájékoztatót szerda délelőtt a Bács- Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. A témát személyes tapasztalatival járta körül dr. Kassai László adatvédelmi szakjogász.

 

Dr. Kassai László adatvédelmi szakjogász személyes tapasztalatait osztotta meg a közönséggel szerdán az iparkamarában, ahol az adatvédelem érvényesüléséről és gyakorlati megvalósításáról tartott előadást. A rendezvény fő célja az volt, hogy a kis- és középvállalkozásokat segítse a szigorú új szabályok betartásában.

2018. május 25-én GDPR az Euópai Unió új adatvédelmi rendeletet hozott, amely komoly elvárásokat támaszt alá a jogi megfelelés mellett az informatikával szemben is a cégek számára. Nem mellékes szempont ugyanis, hogy milyen védelmi rendszereket építünk ki, ezeket hogyan tartjuk karban, és kik azok a szakemberek, akik erről gondoskodhatnak - hangsúlyozta dr. Kassai László.  

Kifejtette, a munkavállalók adatállományának elvesztése sajnos nem a vállalkozásoktól függ, hanem azoktól, akik ebből képesek pénzt csinálni.

Előadásában kitért arra is, hogy a kis vállalkozókat ledöbbentette az a tény, hogy adatállományt kell készíteniük, hiszen 2018. május 25-i változás előtt nem volt ilyen feladatuk. Az újítások, rendeletek teljesen mások voltak, mint amit addig megszoktak a kis cégek, ez sokaknak komoly nehézséget is okozott. Dr. Kassai László abban nyújtott segítséget, hogy a kis- és középvállalkozások, hogyan fordíthatnak megfelelő figyelmet ezeknek az adatvédelmi követelményeknek a betartására.

Élő adás