2022. Június 30. Csütörtök  Pál

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Drágábban csobbanhatunk: a felelős gazdálkodás érdekében emelkednek a fürdő árai - Videóval

Hét év után emelkedik a Kecskeméti Fürdő, valamint a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark belépőjegyeinek ára – erről is döntöttek a képviselők a közgyűlésen. Az árkorrekcióra azért volt szükség, mert az elmúlt években a fenntartási költségek nagymértékben megnőttek. Ráadásul jelenleg csupán a harmadát téríti meg egy jeggyel a vendég a ráeső bekerülési költségnek.

2015 óta voltak változatlanok a Kecskeméti Fürdő, 2014 óta pedig a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark jegyárai. Az egy főre jutó 4500 forintos önköltség harmadát fizette meg eddig a vendég. A fenntartási költségek nagymértékű emelkedése indokolttá tették az árkorrekciót.

Dr. Patay Balázs, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a Kecskeméti Fürdő nem egy klasszikus élményfürdő, hanem alapvetően versenyuszoda és élményfürdő. – A versenyuszoda részt alapvetően a versenysportok használják, nekik jelentősen térítési díjat nem kell fizetniük, a TAO-s sportágak fizetnek térítési díjat. Emellett az élményfürdő rész gyakorlatilag egy kiegészítő szolgáltatást nyújt – emelte ki az ügyvezető.

A jegyárstruktúrát is egyszerűsíteni fogják, kevesebb lesz a bérlet- és a jegytípus, a többi fürdőhöz hasonlóan. Ennek megállapításában elsősorban a rászorulók illetve a nyugdíjasok érdekeit vették figyelembe.

– A nyugdíjas szövetségi tagoknak lehetőségük van arra, hogy hétfőn és kedden 10 és 13 óra között ingyenesen használják az uszodát és a termálmedencét. Illetve kétszer 15 alkalmas TB támogatott kezelést tudnak fölíratni. A gyógyászat tekintetében ez azt jelenti, hogy egy termálmedence használat alkalmanként 450 forintba kerül egy belépés esetén – tette hozzá dr. Patay Balázs.

Dr. Homoki Tamás alpolgármester hangsúlyozta, ha fennmaradna ez a személyenkénti kétharmados veszteség, akkor egyre csak fokozódna a különböző energiaárak emelkedése miatt.

– Mi ebben a városban nem csak arra vagyunk hivatottak, hogy mindent irreálisan olcsón tartsunk, hanem arra is, hogy a város vagyonával felelősen gazdálkodjunk. Azt a gazdálkodást, hogy a veszteségeket növeljük az önköltségi árakhoz képest, a magam részéről nem tartom felelős gondolkodásnak – hangsúlyozta dr. Homoki Tamás.

Mint kiderült, a Kecskeméti Fürdő belépőjegyének árai országos viszonylatban még így is az egyik legalacsonyabbak. Az előterjesztést 11 igennel és 7 tartózkodással fogadták el a képviselők.

Összehasonlító árak (uszoda+élményfürdő+gyógyfürdők esetében):Kecskeméti Fürdő új ára:  3.200 Ft, Kecskemét Kártyával: 2.900 Ft
Barack Thermal Resort Gyógy- és Élményfürdő: 3.000 Ft
Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő: 3.000 Ft
Aquaticum Mediterrán Élményfürdő: 5.800 Ft

Élő adás