2019. Január 17. Csütörtök  Antal

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Egy plus size nő is lehet szexi!

Leskowsky Laura igazi győztes. Előbb megküzdött az agydaganattal, majd az életmentő műtét mellékhatásaként 30 kiló plusz rakódott rá. Ő azonban sok más nővel és a trendekkel ellentétben boldog és szexi nő maradt. A múlt hétvégén első udvarhölggyé választották a Balatonlellén megrendezett Országos Plus Size Queen Szépségversenyen Miss kategóriában. Emellett az előítéletek ellen is harcba száll nap mint nap. Többek között erről is beszélgettünk a kecskeméti kórház munkatársával.

– Hogy jutott eszedbe, hogy jelentkezz a versenyre?

– Egy ideje mondogatták már a barátaim, hogy meg kellene mutatnom magamat, mert szerintük dekoratív és fotogén vagyok, jól tudom viselni a plusz a kilókat. Ők találtak rá a felhívásra, és lényegében nem hagytak mást választást, mint hogy jelentkezzek. Azt mondták vagy ők neveznek be vagy én, döntsem el. Végül meghajlottam az akaratuk előtt.

– Innen egyenes út vezetett Balatonlellére?

– Nem. A jelentkezők közül választották ki azokat, akiket behívtak a castingra. Az én korosztályomban 60-70-en lehettünk, és 15-en jutottunk a top 15-be, akik részt vehettek a döntőn. Bár táborunk nem volt, egy sylistot rendeltek mellénk, aki sokat segített a felkészülésben. Többször mentem fel Pestre, hogy megbeszéljük, mi áll jól nekem, hogyan tudjuk kifejezni a stílusomat, és elpróbáltuk a koreográfiát is.

– Készültetek a versenyre valamilyen produkcióval?

– Nem kérték, pedig én szívesen énekeltem volna a gálán. Munkám mellett ugyanis gálaénekléssel is foglalkozom, rendszeresen fellépek ünnepi eseményeken. Nappali, estélyi- és fürdőruhában kellett a zsűri elé állnunk. A nappali ruhás bemutató közben kellett magunkról beszélnünk. Engem lengyel származásomról és az éneklésről is kérdezett a műsorvezető, én pedig nagyon szívesen beszéltem mindkettőről.

Laura Szántó Anikóval– Meglepett, hogy ilyen nagy sikered lett?

– Ez volt életem egyik legizgalmasabb, leghosszabb és legfárasztóbb napja, ugyanakkor a legboldogabb is. Fokozta az izgalmakat, hogy aznap volt az unokahúgom esküvője Dombóváron, amit a világ minden kincséért se hagytam volna ki. Hihetetlen öröm volt számomra, hogy elnyertem az első udvarhölgyi címet, és szerencsére időben odaértem az esküvőre is. Azt hiszem, ilyen egy tökéletes nap.

– Rajtad kívül két kecskeméti résztvevője is volt a versenynek. Szurkoltatok egymásnak?

– Természetesen. Ráadásul mindannyian egészségügyi dolgozók vagyunk. Szántó Anikó, aki a Mrs. kategóriában második udvarhölgy lett régebben a kórházban dolgozott, Mázas Anikó pedig jelenleg is az újszülött részleg munkatársa. Én négy éve kerültem a kórház gazdasági osztályára, azóta énekelek a kórházi kórusban is.

– A verseny célja volt, hogy megmutassa, milyen sokféle lehet a szépség. Te is küldetésednek tekinted a plus size lányok képviseletét?

–Tudom, hogy sok hozzám hasonló alkatú nő küzd önbizalom problémákkal. Nem tudják elfogadni önmagukat, nem hisznek abban, hogy plusz kilókkal is szexisek lehetnek. Számukra is szerettem volna megmutatni, hogy igenis van mire büszkének lennünk. Sokan fordulnak hozzám tanácsért. Kérdezik, hogy érezhetnék magukat jól a bőrükben moletten is. Persze próbálok segíteni nekik, de valójában csak ők tudják megváltoztatni hozzáállásukat. Kívül-belül szeretni kell önmagunkat ahhoz, hogy ezt a külvilág felé is kisugározzuk. Elmondom nekik, hogy mindenkinek van erőssége, ezt kell hangsúlyozni az öltözködésében. Egy kövér nőnek se kell zsákban közlekednie! Kicsit oda kell figyelni a külsejére, el kell járni edzésre, és ha ő szebbnek látja magát, a visszajelzések is megerősítik majd ebben.

– Egy betegség miatt lettél telt szépség. Hogy sikerült megbékélned a testalkatoddal?

– 21 éves koromban agydaganatot diagnosztizáltak nálam, a pesti Amerika úti kórházban hajtották végre életmentő műtétemet. Mivel a daganatot a hormon központomból vágták ki, 31 kilót híztam. Azt hiszem, nekem az volt a szerencsém, hogy az akkori párom teljes vállszélességgel kiállt mellettem. Normál alkatú voltam, amikor belém szeretett, de sohasem éreztem mellette, hogy nem tart szépnek. Így nem sérült az énképem a drasztikus hízás miatt.

– Sok atrocitás éri a telt nőket?

– Sajnos a legtöbb nő nem kapja meg a párjától ezt a támogatást. Az arcukba vágják, miután meghíznak a szüléstől, hogy ők nem ezt a nőt vették el. Mert a férfi ereszthet sörhasat, de egy nőnek mindig topmodellnek kellene lennie. Ezen a hozzáálláson szeretnének változtatni a verseny szervezői, és ezt vállalták fel a jelentkezők is.

Fürdőruhában is nagy sikere volt Laurának a szépségversenyen– Sok visszajelzés érkezett hozzád a verseny után?

– Nagyon sokan gratuláltak, nők és férfiak vegyesen, ami sok erőt ad nekem. Senkiben sem éreztem az irigységet, a bántást, mindenki pozitívan reagált. Persze eddig is sok bókot kaptam, ezeket mindig egy mosollyal hálálom meg. Üzenem minden kerekded hölgynek, higgyék csak el bátran, a férfiak igenis szeretik a telt formákat. Aki magabiztosan viseli plus size alkatát, ezt maga is megtapasztalhatja.

– A jelenlegi kedvesed is örült a sikerednek?

– Most két hónapja egyedülálló vagyok. Azt leszögezném, hogy nem az alkatom miatt szakítottunk.

– Neked mi a fontos, amikor párt keresel?

– Az, hogy szeressenek. A tenyerükön hordozzanak. A külső másodlagos, akkor tudok beleszeretni valakibe, ha úgy bánik velem, mint egy királynővel.

– Vagy egy udvarhölggyel…

– Azt még megbocsátom :-)

– Tervezed, hogy indulsz még hasonló szépségversenyen?

– Egyelőre nincsenek ilyen terveim, a modell részét azonban szeretném kipróbálni a szakmának. Egy-két cég már meg is keresett, hogy képviseljem őket, ezt azonban nem lesz könnyű összehangolni a kórházi munkámmal. Emellett szeretném valóra váltani egy régi álmom: tervezek egy klubot, beszélgető kört indítani molett hölgyek számára. Az a célom ugyanis, hogy minél több hozzám hasonló, önbizalommal teli, mosolygó plus size lánnyal találkozhassanak a kecskemétiek.

Élő adás