2020. Augusztus 10. Hétfő  Lörinc

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Egyelőre nem épülhet meg a Vacsiköz új szupermarkete

A napokban lebontották az egykori Vacsi közi ABC épületét, amelynek helyére egy modern szupermarket épült volna. A plázastop miatt azonban nem kapta meg a beruházó az építési engedélyt.

Ahogyan korábban írtuk, a napokban lebontották a Vacsi közi ABC épületét, hogy egy új szupermarketet építsenek a helyére. 2019 őszén, és decemberben is komoly figyelmet kapott az ABC épületének ügye. Több szintes társasházat és mélygarázst szeretett volna a terület tulajdonosa a helyére építeni. A környékben élőket azonban megrémítette, hogy valaki beláthat a kertjükbe, és városképileg is aggályosnak tartották a dolgot, így a terveket át kellett dolgozni. Úgy tudni, az új épületben szintén lett volna egy mintegy 790 m2 eladóterű, korszerű szupermarket, de méreteit tekintve jóval kisebb lenne az eredetileg tervezetthez képest.

Most azonban kiderült, hiába fejeződött be a bontás, egyelőre várni kell az építkezéssel. A beruházó Kontakt Nagyker Kft. nem kapta meg az ehhez szükséges engedélyt. Öveges László főépítész tájékoztatása szerint a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatalhoz került a kérelem, a plázastopra hivatkozva azonban nem adták meg az engedélyt.

Ez azonban még nem lefutott ügy – fűzte hozzá a főépítész. Amennyiben a lakók is szeretnék, hogy megvalósuljon a beruházás, új engedélyeztetési kérelmet lehet benyújtani.

Kerestük a beruházó Kontakt Nagyker Kft.-t is az ügyben, az alábbi közleményt kaptuk a cégvezetőtől.

Miközben a Vacsi közi ABC elbontása lassan befejeződik, a beruházó Kontakt Nagyker Kft. arról tájékoztatja a lakosságot, hogy az engedélyeztetési eljárás első körében elutasították a beruházás terveit. A tervezett 790 m2 eladóterű, korszerű szupermarket ugyanis a hatályos jogszabályok szerint az úgynevezett plázastop-törvény hatálya alá tartozik, ami alól nem kaptunk mentességet. Nem mondtunk le véglegesen a projektről, de az már biztos, hogy rövid időn belül nem lesz új élelmiszerbolt a Vacsi közben. 

Üdvözlettel: Konfár Zoltán
Ügyvezető

 

 

Élő adás